Jug AO – Mladost 14-10

U derbiju 8. kola Regionalne vaterpolske lige Jug AO je na plivalištu Gruž pobijedio Mladost sa 14-10 (3-1, 3-4, 4.3, 4-2) upisavši i osmu pobjedu, dok je Mladost doživjela prvi poraz.

Oba kluba su do ovog ogleda imala savršen učinak u regionalnoj ligi – sedam nastupa, sedam pobjeda. To su i klubovi s daleko najviše postignutih i najmanje primljenih pogodaka, te jedine dvije momčadi koje su postigle više od 100 golova.

Domaćin je sjajno ušao u utakmicu i poveo je 3-0. Mladost je smanjila na 3-2, a Zagrepčani su imali gol zaostatka i na poluvremenu (5-6).

Sredinom treće četvrtine Jug je serijom 3-1 pobjegao na +3 (10-7). Ipak, Mladost se još jednom vratila i na otvaranju zadnje dionice ponovo je smanjila na pogodak zaostatka (10-9). Jug tada radi seriju 4-0 i bježi na velikih i nedostižnih 14-9. Do kraja susreta Mladost je uspjela tek smanjiti na konačnih 14-9.

Dubrovački sastav su do pobjede predvodili Loren Fatović sa četiri gola, Paulo Obradović s tri, te Xavi Garcia s dva pogotka, dok je Popadić sakupio 10 obrana. Kod Mladosti najefikasniji su bili Lovre Miloš, Cosmin Radu, Miloš Ćuk i Konstantin Karkov sa po dva gola.

Na ljestvici vodi Jug AO sa osam pobjeda i maksimalna 24 boda, dok je Mladost druga s tri boda manje. Na trećem mjestu je Jadran HN sa 18 bodova.

Komentiraj