JUDO Barbara Matić brončana na Svjetskom kupu u Rumunjskoj

Hrvatska judašica Barbara Matić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 70 kg na natjecanju Svjetskoga kupa u Rumunjskoj, koje je iskoristila kao pripremu za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Matić je dan u Cluju otvorila pobjedom nad Njemicom Hoelterhoff, jedan wazari bio je dovoljan za prolazak dalje. U četvrtfinalu Matić se susrela s bivšom seniorskom svjetskom medaljom iz Čeljabinska (2014.), Kubankom Onix Cortes Aldamom. Barbara je bila aktivnija i natjerala Kubanku na dvije kazne, no jedan wazari odveo je Cortez u polufinale.

Matić je u repasažu na tri kazne prošla talijansku predstavnicu Paissoni i osigurala nastup u finalnom bloku. Tamo je lakoćom na wazari svladala Belgijku Willems i tako osvojila još jedno pojedinačno odličje sa svjetskih natjecanja, na koje čeka još od ožujka prošle godine i Grand Slama u Jekaterinburgu.

“Došla sam po medalju, to sam i postigla, ali očekivala sam više. Protiv Kubanke sam osjećala da sam bolja i dominantna, ali sam neoprezno “ušla” i ona je iskoristila priliku za bacanje i taj odlučujući wazari. Ozljeda je sanirana, a možda sam bila u grču zbog prvog nastupa nakon stanke. Sve u svemu dobra priprema za Minsk i Europske igre, odnosno Europsko prvenstvo”, prokomentirala je Matić, za koju medalja dolazi u pravom trenutku jer za 20 dana počinju spomenute Europske igre u Bjelorusiji, gdje će Splićanka gledati prema još još jednom europskom odličju.

Na korak do medalje u Rumunjskoj ostao je Ivan Čović u kategoriji preko 100 kilograma. Čović je upisao jednu pobjedu i dva poraza te osvojio peto mjesto.

Ovogodišnji Svjetski kup u Cluju poslužio je brojnim vrhunskim judašima kao priprema za Europsko prvenstvo.

Na Europskom juniorskom kupu u Leibnitzu, Katarina Krišto i Iva Oberan u najbrojnijoj su ženskoj kategoriji do 63 kilograma priredile hrvatsko finale, a uspješnija je bila Krišto uzevši zlato. Lara Kliba je u kategoriji do 70 kilograma osvojila broncu, a medalju istog sjaja osvojila je i Helena Vuković u kategoriji preko 78 kilograma.

Komentiraj