Nakon što je prošloga tjedna u medijima objavljena informacija da Radimir Čačić oko svoje stranke okuplja neke poznate političare na čelu s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i bivšom premijerkom Jadrankom Kosor, nagađanja o njihovoj suradnji dodatno je potkrijepila i okolnost da su Josipović i Jadranka Kosor viđeni na zajedničkom ručku u restoranu Carpaccio, u samom središtu Zagreba.

[quote_box_center]

  • Prošloga tjedna u medijima objavljena je informacija da Radimir Čačić oko svoje stranke okuplja neke poznate političare na čelu s Ivom Josipovićem i Jadrankom Kosor
  • Nagađanja o njihovoj suradnji dodatno je potkrijepila i okolnost da su Josipović i Jadranka Kosor viđeni na zajedničkom ručku u restoranu Carpaccio

[/quote_box_center]

Međutim, Nacional doznaje kako bivši predsjednik i bivša premijerka na tom ručku uopće nisu razgovarali o mogućoj političkoj suradnji. Josipovića i Jadranku Kosor na ručak je pozvao zajednički prijatelj, fotograf Jadran Lazić koji inače živi i radi u SAD-u. Budući da je Lazić nekoliko dana došao u Zagreb, iskoristio je priliku i na ručak pozvao svoje dugogodišnje prijatelje Josipovića i Jadranku Kosor. Ručak je prošao u prijateljskom raspoloženju i razgovor utroje bio je posve nepolitičan. Josipović i Jadranka Kosor važan dio mandata su proveli zajedno i bez obzira na razlike, pa i sporenja, obavili su važan posao prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a u dobrim odnosima ostali su i nakon isteka mandata te se često susreću kako bi komentirali aktualne političke događaje.

Usprkos tome, Nacional doznaje da trenutno ne postoje nikakve ideje o mogućem zajedničkom izlasku na iduće parlamentarne izbore.

Komentiraj