Josipi Rimac i ostalim osumnjičenima produžen istražni zatvor za još dva mjeseca

Bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave Josipi Rimac i ostalima produžen je istražni zatvor za još dva mjeseca, javlja Dnevnik.hr.

Odvjetnica Lidija Horvat kazala je da je sud prihvatio prijedlog USKOK-a za produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Obrana je sudu prigovorila zbog “lošeg tajminga”, dinamike ispitivanja svjedoka i zbog toga što nemaju pravo na uvid u spis predmeta.

“Do petka je ispitano sedam svjedoka, na današnjem ročištu je rečeno da je ispitano dvadesetdvoje”, kazala je Horvat i dodala da se spisi “skrivaju” od obrane te da informacije dobivaju putem medija. Dodala je da osobe ne bi trebale biti u istražnom zatvoru za vrijeme epidemije COVID-19.

U istražnom zatvoru, osim Rimac, ostaju i šibenski poduzetnik Ante Sladić, načelnica općine Gračac Nataša Turbić, šefica kabineta ministrice poljoprivrede Ružica Njavro.

Podsjetimo, USKOK je u ponedjeljak donio rješenje o proširenju istrage protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac zbog osnovane sumnje na trgovanje utjecajem, poticanje na trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

USKOK proširio istragu protiv Josipe Rimac, pogledajte na koga je i zbog čega sve utjecala

Komentiraj