Rimac ostaje u pritvoru mjesec dana, dva dana prije uhićenja u automobilu pronašla prislušni uređaj

Završeno je ročište kojim je odlučeno kako će Nataša Turbić, Ružica Njavro, Josipa Rimac, Marinko Tokmačija i Ante Sladić provesti mjesec dana u istražnom pritvoru, javlja RTL.

Odvjetnik Josipe Rimac, Željko Gulišija za RTL je izjavio da će uložiti žalbu na odluku, poručivši da je Rimac “jaka žena” te da se osjeća dobro.

Bivši kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu istražitelji su pod prismotrom imali gotovo godinu i pol dana, piše Slobodna Dalmacija.

Akciju uhićenja ubrzala je činjenica da je Rimac, dva dana prije uhićenja, u svom automobilu navodno pronašla prislušni uređaj.

Rimac je “bubu”, kako doznaju iz Slobodne, pronašla skrivenu u plastičnom dijelu ispod volana, nemalo se iznenadivši te prijavivši cijeli slučaj policiji. Na policiji su joj, ne znajući da je u tijeku akcija USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

Policija je istragom krenula utvrđivati tko je prisluškuje državnu tajnicu, a USKOJ je pokrenuo val uhićenja shvativši da nema smisla čekati jer je akcija kompromitirana.

Komentiraj