Još jedan odličan nastup! Leona Popović peta, Zrinka Ljutić osma u prvoj vožnji slaloma u Killingtonu

Autor:

epa10971241 Leona Popovic of Croatia in action during the first round of the Women’s Slalom race at the FIS Ski World Cup in Levi, Finland, 12 November 2023  EPA/KIMMO BRANDT

EPA/KIMMO BRANDT

Hrvatske skijaške reprezentativke Leona Popović i Zrinka Ljutić izborile su odlično ishodište za drugu vožnju slaloma za Svjetski kup u američkom Killingtonu, ostvarivši peto i osmo vrijeme prve vožnje.

Popović je nastupila sa startnim brojem pet, sjajno odskijala drugi sektor u kojem je imala i najbolje vrijeme, što joj je na kraju pomoglo da za vodećom Amerikankom Miklaelom Shiffrin (48.27 sekundi) zaostane za manje od pola sekunde (+0.49).

Između Shiffrin i Popović plasirale su se Njemica Lena Duerr (+0.19), Slovakinja Petra Vlhova (+0.28) i Švicarka Wendy Holdener (+0.37). Tih pet skijašica su jedine koje su uspjele prvu postavu svladati za manje od 49 sekundi i imaju najveće izglede za plasman na pobjedničko postolje.

Zrinka Ljutić je imala broj 12 i do polovice staze bila u igri za plasman među pet najboljih, da bi u donjem dijelu nakupila najveći dio od jedne sekunde i 30 stotinki zaostatka, što joj je u prvoj vožnji donijelo diobu osmog mjesta s Kanađankom Laurence St-Germain, koja je startala odmah iza nje.

No, Ljutić za šestoplasiranom Amerikankom Paulom Moltzan zaostaje samo devet stotinki.

Druga vožnja je na rasporedu od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.