Pehuen Grotti

Još ima vremena za prijavu na Sony World Photography Awards 2018

Fotografi širom svijeta imaju još manje mjesec dana da se prijave za sudjelovanje na jedanaestom Sony World Photography Awards.

Tim povodom, Svjetska organizacija za fotografiju, osnivač nagrade, objavila je najnoviju selekciju tek pristiglih fotografija u Otvorenoj kategoriji. Fotografije su djela autora iz čitavog svijeta i pokrivaju široku lepezu tema, od zapanjujućih snimaka iz zraka do intimnih portreta i životinja u divljini.

Sony World Photography Awards jedno je od vodećih svjetskih natjecanja u području fotografije, dok su nagrađivani autori i oni koji su se našli u užem izboru za nagradu stekli globalnu popularnost i prepoznatljivost.

“Nemoguće je precijeniti značaj ovog dostignuća za moju karijeru, globalni medijski interes je bio nevjerojatan, zapravo, interes za moj rad kao direktan rezultat nagrade traje i dan-danas”, reako je fotograf Simon Butterworth.

Svi zainteresirani mogu se besplatno prijaviti na natjecanje putem mrežne stranice www.worldphoto.org, a rokovi su:

  • 4. siječnja 2018. godine – Natjecanje u otvorenoj kategoriji – izbor za najbolju pojedinačnu fotografiju u 10 kategorija;
  • 4. siječnja 2018. godine – Natjecanje za mlade fotografe (12-19 godina) – najbolja pojedinačna fotografija;
  • 4. siječnja 2018. godine – Natjecanje za Nacionalne nagrade – najbolje pojedinačne fotografije iz više od 60 zemalja prijavljene u otvorenoj kategoriji;
  • 11. siječnja 2018. godine – Profesionalno natjecanje – u 10 kategorija, temeljem poslanih serija radova.

Stručni žiri koji će izvršiti selekciju radova iz navedenih kategorija čine: Mike Trow, urednik fotografije britanskog magazina Vogue, u kategoriji profesionalnih radova i Zelda Cheatle, kustosica, u otvorenoj i nacionalnoj kategoriji, kao i u kategoriji mladi fotografi.

Imena autora koji su ušli u uži izbor u svim kategorijama bit će objavljena 28. veljače 2018. godine. Pobjednici u otvorenoj i kategoriji nacionalnih nagrada bit će proglašeni 20. ožujka, dok će Fotograf godine i pobjednici u profesionalnoj kategoriji biti poznati 19. travnja 2018. godine.

Pobjednici profesionalne kategorije prisustvovat će Sony World Photography Awards večeri u Londonu u četvrtak, 19. travnja 2018.

Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora bit će predstavljene na izložbi od 20. travnja do 6. svibnja 2018. godine, u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.

https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards
www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/2018-judges

Komentiraj