John Carpenter predstavio glazbenu temu iz filma „Halloween Kills“

John Carpenter objavio je instrumentalnu skladbu ‘Rampage’ koja se nalazi na soundtracku za film ‘Halloween Kills,’ a koju je skladao sa sinom Codyem Carpenterom.

Nastavak filma ‘Halloween’ (‘Noć vještica’) Davida Gordona Greena iz 2018. godine svjetsku je premijeru doživio na Filmskom festivalu u Veneciji 8. rujna. Kako bi se uskladio s premijerom, Carpenter je isti dan objavio pjesmu ‘Rampage’, instrumentalnu skladbu koja se pojavljuje u filmu ‘Halloween Kills’ odnosno ‘Noć vještica ubija’, a koju je napravio sa sinom Codyjem Carpenterom i kolegom skladateljem Danielom Daviesom.

Cijeli soundtrack izlazi na vinilu 15. listopada preko Sacred Bones Recordsa. U najavi filma stoji: “Kao i sam film, Carpenterova glazba za drugi dio nove trilogije ‘Halloweena’, ‘Halloween Kills’, ostaje vjerna duhu onoga što je original iz 1978. godine. Glazba je nepogrešivo tipična Carpenterova: zlokobni vintage sintetički tonovi, osjećaj prijetnje koji krade dah i dočarava ga sa samo nekoliko disonantnih nota. No, sa širom zvučnom paletom, novim digitalnim tehnikama na raspolaganju i dubljim osjećajem glazbenosti, rezultat ‘Halloween Kills’ djelo je vrhunskog umjetnika koji gotovo 50 godina u svojoj karijeri nastavlja pomicati svoje kreativne granice i pronalaziti nove načine kako oduševiti i zastrašiti njegove obožavatelje.”

U nedavno objavljenom razgovoru za NME, Carpenter, koji je režirao originalni film iz 1978. godine i bio skladatelj na novoj verziji filma iz 2018. godine, komentirao  je film ‘Halloween Kills’. Na pitanje što obožavatelji mogu očekivati ​​od novog filma, Carpenter je rekao: “Sveti Toledo! To je vrhunski slasher film. Helloween na steroidima. Odlično je.”

Redatelj filma ‘Halloween Kills’ David Gordon Green film je nazvao vrlo agresivnim i učinkovitim, te ispričao: “Radi se o stvaranju straha. Jedna je stvar bojati se Bogey Mana, imati nekoga tko bi mogao biti u ormaru, ispod kreveta, koji se šulja po vašoj kući, ali ono što smo htjeli istražiti bila je zbunjenost, dezinformacije i paranoja. Što se događa kada strah postane poput virusa? Ne možeš više samo gurati glavu pod pokrivač.”

Film ‘Halloween Kills’ odnosno ‘Noć vještica ubija’ u Hrvatskoj se počinje prikazivati od 21.  listopada.

 

 

Komentiraj