JEDNOSTAVNE I EFEKTNE Imamo nekoliko ideja za DIY uskrsne dekoracije

Autor:

Easter holiday greeting card background. Cute homemade cupcakes with traditional Easter bunny, egg and springtime flowers decor. Happy easter concept. Copy space for your text,Image: 489619934, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Profimedia/Rimma Bondarenko/Alamy

Ako još uvijek ne znate kako biste ukrasili svoj dom za Uskrs, a ne volite trošiti novac na dekoracije i gomilati u kući nepotrebne stvari – one koje koristite jednom godišnje, a možda i samo jednom uopće (trendovi se mijenjaju i dogodine ovogodišnji ukrasi više neće biti zanimljivi), napravite svoje.

Sigurni smo da većinu materijala već imate, a ako što i nemate, posudite od susjede ili se snađite na neki drugi način. Užitak i je u tome da pronađete rješenje i stvorite nešto “ni od čega”. Za odličan rezultat najvažnija je genijalna ideja.

Pročešljali smo Instagram i pronašli nekoliko takvih. Inspirirajte se u nastavku.

Origami stalci za jaja

Sjećate li se žabica od papira koje smo radili u djetinjstvu? Bila je to igra koja nas je okupirala i uvijek pri ruci. Evocirajte lijepe uspomene, upogonite moždane vijuge kako iste svladali tehniku (ako ste nekad znali izraditi žabice, znat ćete i ovo) i napravite origami stalke za uskrsna jaja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janin (@_javade)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paper Finger Cuts (@paperfingercuts)

 

Zečje uši

Ovaj detalj vrlo je efektan i simpatičan. Možete ih izrezati od papira, tkanine ili nekog drugog materijala i polijepiti po kući kao mikro ukras koji će zapeti samo za “oko sokolovo” (primjericena hladnjak ili u hladnjak, na mjesto gdje držite ključeve i sitnice, u kupaonsi ormarić… Efekt iznenađenja igra ključnu ulogu.

Isto tako možete ih i fiksirati na jaja kao što je prikazano na fotografiji (trebat će vam osim konopca, komadić žice za uši i ljepilo kako biste fiksirali konop za jaje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @alex.and.crafts

Makrame

Makrame ukrasi bili su planetarno popularni ’70-ih i ’80-ih godina prošlog stoljeća, a sada se opet vraćaju u modu. Ako ste vješti s rukama i imate strpljenja, izradite ova elegantna retro gnijezda za jaja.

 

 

Možete napraviti i makrame uskrsni vjenčić za vrata poput ovog na fotografiji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pannamakranna

Svijećnjaci

Ljuske od jaja mogu se iskoristiti na više načina. Od nih možete napraviti ekološkki prihvatljive svijećnjake, a kada svijeća dogori, možete ih samljeti i posuti po zemlji kako bi biljke dobile kalcij.

Možete ih obojati ili ostaviti u njihovoj prirodnoj boji. U njih možete staviti dušicu ili uliti vosak kako je prikazano u videu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by woodlark® • ashley (@woodlark)

Poigrajte se onime što imate kod kuće, izazovite maštu, zaposlite i ostale ukućane, male i velike. Dekoracije koje  napravite neće imati cijenu jer je vrijeme koje provedete zajedno neprocjenjivo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.