‘JEDNOM SE JAŠE!’: Kako je tajanstveni dečko iz Mamutice, direktor u državnoj tvrtki, došao do milijunske imovine

Nacional otkriva tajnu uspjeha direktora u državnoj tvrtki HEP Telekomunikacije koji se enormno i pod zagonetnim okolnostima obogatio te je li i kako sve to povezano s poslom koji obavlja u državnom sektoru i njegovim privatnim vezama

Nacional je otkrio slučaj direktora u jednoj državnoj tvrtki koji se enormno i pod čudnim okolnostima obogatio, a koji ukazuje na to kako sve pojedinci u državnom sektoru koriste poziciju, položaj i veze da bi osobno profitirali te da unutar tih tvrtki ne postoji adekvatan sustav kontrole. Taj slučaj također ukazuje na manjkav sustav porezne kontrole, manjkav zakon o sprečavanju pranja novca i očito nepostojanje bilo kakve obveze dokazivanja porijekla imovine i kapitala za privatne osobe.

“Jednom se jaše”, tim riječima 44-godišnji Mile Šarić, direktor sektora u državnoj tvrtki HEP Telekomunikacije, koja je članica HEP Grupe, prijateljima i osobama od povjerenja voli opisivati svoju životnu filozofiju, pokazujući pritom i desetke snopova različitih ključeva. Riječ je o ključevima svih njegovih stanova, garaža i automobila. Prema njegovim vlastitim riječima, koje su Nacionalu prepričali izvori (podaci poznati redakciji) koji žele ostati anonimni, ali su spremni sve potvrditi na sudu, osigurao se do kraja života. Nacional posjeduje fotografije i videozapise koji prikazuju kako Mile Šarić obilazi svoje luksuzne stanove u netom izgrađenim novim i modernim zgradama na prestižnim lokacijama u gradu Zagrebu, ali i nekretnine na moru koje nikako nije mogao zaraditi svojom direktorskom plaćom. Nacional je uspio doći i do izvadaka iz zemljišnih knjiga za neke od stanova u vlasništvu Mile Šarića. On se hvalio da je u jednom od tih stanova tijekom lockdowna početkom ove godine bio, navodno, i jedan član Vlade na sastanku s njim i još dvjema osobama. Nacionalu je poznato o kojem je članu Vlade riječ, ali s obzirom na to da nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu te informacije, nećemo objavljivati njegovo ime.

Mile Šarić, direktor sektora u tvrtki HEP Telekomunikacije, snimljen za kormilom svog starog broda koji je u međuvremenu zamijenio novijim, pod imenom Caprico. PHOTO: Privatna arhiva

Najnoviji stan Mile Šarić kupio je na ime svoje mame D. Š. u novoj, superluksuznoj zgradi u zagrebačkom Trnju koja se nalazi točno preko puta čuvenih “Bandićevih fontana” i Nacionalne i sveučilišne knjižnice, gdje se zbog korone održavaju i sjednice Vlade. Riječ je o izvrsnoj lokaciji na minutu hoda od Općinskog građanskog suda u Zagrebu i samo 15 minuta hoda do Glavnog kolodvora. Da je mama samo paravanska vlasnica, Nacionalu tvrde svjedoci kojima je on osobno o tom stanu govorio i pokazivao im ga. Ti svjedoci tvrde da u istoj zgradi Mile Šarić ima još jedan stan jer je oba stana kompenzirao, ali ako ga i ima, on još nije proveden kroz zemljišne knjige. Za sada je, dakle, u toj zgradi na ime Šarićeve mame upisan samo jedan, dvosoban stan od 45,97 četvornih metara, kao i jedno garažno parkirno mjesto veličine 11,50 četvornih metara. Ako bismo računali cijenu četvornog metra po 2000 eura, stan je s garažnim mjestom platio najmanje 100 tisuća eura ili oko 750 tisuća kuna, no u pravilu je cijena kvadrata u takvim zgradama u širem centru Zagreba znatno skuplja i kreće se i preko 3000 eura.

Drugi luksuzni stan Mile Šarić kupio je na svoje ime u novoj zgradi koju je tvrtka GIP Pionir gradila u neposrednoj blizini hotela Panorama na zagrebačkoj Trešnjevci. U tom stanu Mile Šarić i živi. Riječ je o stanu veličine 80 četvornih metara (korisne površine 70,60 m2) koji se sastoji od ulaza, dnevnog boravka, kupaonice, kuhinje, dviju soba, WC-a i balkona korisne površine 19,76 m2. Sveukupna je neto korisna površina stana, prema izvatku iz zemljišnih knjiga, 80,48 m2, a osim stana Šarić ima osigurano i vanjsko parkirno mjesto površine 14,30 m2. Ako bi se računala cijena od najmanje 2000 eura po m2, taj stan stajao bi najmanje 160.000 eura ili oko 1,2 milijuna kuna.

Na svoje ime Mile Šarić ima i stan u Zagrebačkoj aveniji, u nekadašnjoj zgradi Mercatora, a danas Konzuma. Riječ je o stanu od 49,54 m2, odnosno ukupne površine 51,54 m2, koji ima dnevni boravak s blagovaonicom, kuhinju, sobu, kupaonicu i lođu te pripadajuće spremište. Ako računamo cijenu četvornog metra od najmanje 1500 eura za taj dio grada, taj stan morao je stajati najmanje 76,5 tisuća eura ili oko 573 tisuće kuna.

 

Mile Šarić na vlastito ime ima upisana dva stana koja vrijede najmanje dva milijuna kuna i jedan na ime mame koji vrijedi blizu milijun kuna. No ima i kuću na Hvaru, apartman u Sv. Filipu i Jakovu…

 

Što znači da Mile Šarić ima na vlastito ime upisana dva stana koja vrijede najmanje dva milijuna kuna i jedan stan na ime svoje mame koji vrijedi blizu milijun kuna. Riječ je pritom o luksuznim i dobro opremljenim stanovima. Stanovi u Trnju i na Trešnjevci imaju i videonadzor.

Ni za jedan od tih stanova nije upisan nikakav teret, što znači da nisu kupljeni na kredit.

Mile Šarić donedavno je bio vlasnik i četverosobnog stana veličine 102 četvorna metra u Mamutici, no taj je stan nakon razvoda prebacio na bivšu suprugu. Prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, bivša supruga tražila je i dio imovine koju je Šarić zaradio – privatno.

Ona u istoj zgradi, na istom ulazu, ima upisan još jedan stan, veličine 70 četvornih metara. Nacionalovi izvori tvrdili su da u tom stanu zapravo živi ili je donedavno živjela Šarićeva mama te da su oba stana pripadala Šarićevim roditeljima.

Oba ta stana još ranije su otkupljena od MORH-a pa njihova današnja tržišna vrijednost zasigurno ne odgovara cijeni po kojoj su kupljena. Međutim, Mile Šarić u istoj je zgradi, i to vrlo nedavno, kupio i garažu. Zašto je kupovao garažu u zgradi u kojoj više ne živi, možda za Mustang Oldtimer koji posjeduje ili iz nekog drugog razloga, nije poznato, ali garažu je kupio od Republike Hrvatske, to jest od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kojem je na čelu ministar Darko Horvat. Iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva potvrdili su da je Mile Šarić kupio garažu na javnom natječaju.

Atraktivna nova zgrada na lokaciji točno preko puta ‘Bandićevih fontana’ na Trnju, u kojoj je prema ZK ulošku vlasnica stana Šarićeva mama, a svjedoci tvrde da je riječ o njegovu stanu koji je uzeo kao kompenzaciju. PHOTO: Nacional, Privatna arhiva

“Nastavno na Vaš upit dajemo informaciju kako je temeljem natječaja 3/20, za garažu u Zagrebu (Ulica Božidara Magovca 3-15, površine 16,00 m2, označenu kao etažno vlasništvo (E-1), izgrađenu na zkč.br. 1107/1, k.o. Zaprudski otok, zk.ul.br. 896, Općinski sud u Novom Zagrebu), zaprimljeno ukupno 7 ponuda. Početna kupoprodajna cijena je bila 67.700,00 kuna. Javno otvaranje ponuda provedeno je 23. studenoga 2020. godine, a ocjena valjanosti ponuda je dovršena 26. studenoga 2020. godine. Od zaprimljenih 7 ponuda, 5 je bilo nevaljanih. Ponuda g. Mile Šarića iz Zagreba je bila valjana i ujedno najveća odnosno najpovoljnija ponuda na iznos od 116.600,00 kuna te je 30. studenoga 2020. godine donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja i prodaji poslovnog prostora-garaže u Zagrebu. Dana 12. ožujka 2021. godine zaprimljeno je mišljenje Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu da je Ugovor o kupoprodaji koji se ima zaključiti s Milom Šarićem iz Zagreba pravovaljan te je isti sklopljen 6. travnja 2021. godine. G. Mile Šarić je ispunio sve ugovorne obveze te je 15. travnja 2021. godine kupcu Mili Šariću garaža predana u posjed.”

Iako je garaža predana u posjed, upis u Zemljišne knjige još uvijek nije proveden te garaža i dalje glasi na Republiku Hrvatsku.

U Mamutici, najvećem neboderu u gradu Zagrebu, Mile Šarić imao je četverosobni stan od 102 m2 koji je ostavio bivšoj supruzi i jedan stan od 70 kvadrata, koji također sada glasi na nju, a riječ je o stanovima koje su otkupili njegovi roditelji. U istoj zgradi Šarić je sada od države kupio garažu za 116 tisuća kuna. PHOTO: Nacional, Privatna arhiva

Nacionalovi izvori tvrde da se Šarić hvalio kako je nedavno sredio jedan natječaj za kupnju poslovnog prostora i kako on najprije sve dogovori, a onda provede. U ovom slučaju nije sporna cijena – jer je za zapuštenu garažu u derutnom podrumu Mamutice platio cijenu od oko tisuću eura po kvadratu – već je pitanje kako to da je Ministarstvo prodavalo samo jednu garažu u tom kompleksu iako u vlasništvu ima više garaža. Na to dodatno pitanje i na pitanje je li Šarić sudjelovao u još nekom natječaju za kupnju državne imovine, odnosno poslovnih hala, iz Ministarstva su odgovorili sljedeće:

“Što se samog postupka prodaje tiče, pojašnjavamo da neka nekretnina uopće bude predmetom prodaje, prvenstveno se moraju utvrditi činjenice vezane uz tu nekretninu, primjerice nadležnost, da li se vode postupci povrata, status i namjena itd. Garaže na predmetnoj lokaciji isto su tako dio postupka te mogu biti predmetom ranijih i kasnijih natječaja za prodaju. Točnije, tek kada se utvrdi da je pojedina garaža spremna za prodaju putem javnog natječaja, da je obavljen očevid i provjerena sva dostupna dokumentacija, izrađen procjembeni elaborat te kada elaborat prođe reviziju Službe za tehničke poslove ovog Ministarstva, nekretnina se može oglasiti za prodaju. Sam postupak prodaje nekretnina je transparentan, odnosno dostupan svima zainteresiranima kroz javnu objavu natječaja, javno otvaranje ponuda pa do donošenja odluke o prodaji koja je također javno dostupna.”

Pogled iz hotela Panorama na zagrebačkoj Trešnjevci na novu zgradu, u kojoj je Mile Šarić kupio stan veličine 80 m2 čija je vrijednost najmanje 1,2 milijuna kuna, a sastoji se od dnevnog boravka, kupaonice, kuhinje, dviju soba, WC-a i balkona. PHOTO: Nacional, Privatna arhiva

Šarić inače od tvrtke HEP Telekomunikacije ima na korištenje službeni automobil Škodu Octaviju, ali nedavno je kupio novi privatni automobil marke Audi A6. Navodno je automobil uzeo u kompenzaciju od jedne tvrtke (podaci poznati redakciji). Za razliku od onih direktora državnih tvrtki koji su službeni automobil koristili u privatne svrhe, Šarić je tijekom radnog vremena znao izići sa službenom Škodom, ali bi je potom parkirao i otišao dalje za poslom svojim privatnim automobilom. Moguće i zato što se pred klijentima s kojima privatno radi želio ipak pokazati u novijem Audiju.

Uz to, Mile Šarić u vlasništvu ima spomenuti Mustang Oldtimer i noviji motor Harley Davidson. Posjeduje i najmanje jedan apartman u Svetom Filipu i Jakovu, kuću, maslinik i vez na Hvaru, kao i manji brod imena Caprico, registriran u Biogradu. On i njegov kum M. S. bili su, a moguće da su još uvijek, povezani i s Vilom Maja u Jesenicama, barem se Šarić time hvalio.˝Sav taj luksuz, gotovo u stilu filmskog junaka Jamesa Bonda, Mile Šarić osigurao si je živeći, zapravo, dvostruki život. Iako je zaposlen na odgovornom direktorskom mjestu u tvrtki HEP Telekomunikacije, koja je dio HEP Grupe, na poslu zapravo boravi vrlo malo i veliki dio radnog vremena provodi radeći za svoju privatnu tvrtku, uglavnom na velikim građevinskim projektima. Jedan je od najnovijih poslova na kojima je navodno bio angažiran i gradnja novog mega poslovno-stambenog kompleksa na atraktivnoj lokaciji u Novom Zagrebu. Vezano uz taj projekt, kako tvrde Nacionalovi izvori, Šarić je bio u intenzivnoj komunikaciji i s poslovnim partnerima iz Rusije.

U vlasništvu Mile Šarić ima i stan ukupne površine 51,54 m2 na Zagrebačkoj aveniji, koji ima dnevni boravak s blagavaonicom, kuhinju, sobu, kupaonicu i lođu, a vrijedi više od 500 tisuća kuna. PHOTO: Nacional, Privatna arhiva

Privatna tvrtka preko koje uglavnom radi sve te poslove ne glasi na njega, već na ime njegova bliskog prijatelja i kuma M. S. (podaci poznati redakciji), s kojim je zapravo, kako tvrde Nacionalovi izvori, tajni suvlasnik u toj tvrtki. Ista tvrtka je prije nekoliko godina bila upletena u aferu West Gate, oko izvlačenja novca putem fiktivnih računa, u sklopu koje je USKOK istraživao i Danijela Artenjaka, vlasnika tvrtke Napredni modeli koja je sudjelovala u predsjedničkoj kampanji bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Riječ je o tvrtki Damax projekt koja je smještena u luksuznoj zgradi u Novom Zagrebu, gdje se nalazi i jedna privatna klinika. Tvrtka se bavi projektiranjem, nadzorom, projektnim menadžmentom, ishođenjem dozvola, savjetovanjem u poslovanju i upravljanju, due diligenceom, zastupanjem investitora i analizama troškova investicija, ali i analizama troškova i pripremama zemljišta za investicije, izradama etažnih elaborata i vještačenja i sličnim uslugama. Između ostalog, kako stoji na njihovoj internetskoj stranici, radili su na projektu Centra Bundek i Shopping Parka Supernova u Buzinu, ali i na brojnim drugim projektima, i to često sa stranim investitorima.

U sudskom registru kao jedini vlasnik tvrtke osnovane 4. studenoga 2013. upisan je M. S. Međutim, on i Mile Šarić zajedno su u poslu već dugi niz godina. Obojica su stanovala u zagrebačkoj Mamutici, najvećem stambenom neboderu u Zagrebu i Hrvatskoj, odakle su i krenuli u zajednički biznis. Naime, Mile Šarić živio je u Mamutici na broju 23, a M. S. na broju 9.

Prije no što su postali tajni partneri u tvrtki Damax projekt, Mile Šarić i M. S. bili su partneri i suvlasnici u tvrti Damax koja je osnovana 1995. i u međuvremenu je ugašena, a iz podataka u sudskom registru proizlazi da je ugašena tek ove godine. O tome da su tvrtke Damax i Damax projekt povezane, svjedoči i internetska stranica Damax projekta koja je jednostavno registrirana na www.damax.hr. Isto sugerira i profil Mile Šarića na LinkedInu.

Naime, iako je na poziv iz Nacionala tvrdio da je on bio samo suvlasnik u tvrtki Damax koja je ugašena i da nema veze s Damax projektom, na svom profilu na LinkedInu on se i dalje predstavlja kao vlasnik tvrtke Damax d.o.o., i to s naznakom “od 1998. do danas”. Na istom profilu istaknut je link na službenu stranicu te tvrtke, koji vodi do stranice tvrtke Damax projekt, a ne do stranice ugašenog Damaxa. Iako već godinama radi na direktorskoj poziciji u HEP Telekomunikacijama, Mili Šariću očito je bilo važnije da se potencijalnim klijentima putem LinkedIna prezentira kao vlasnik Damaxa.

 

Iz Ministarstva državne imovine potvrdili su da je Mile Šarić nedavno na natječaju od njih kupio garažu za koju je dao najbolju ponudu od 116.600,00 kuna i da mu je predana u posjed

 

Toj tvrtki poslovanje ide jako dobro, na oko 1,8 milijuna kuna prihoda u 2020. godini ostvarila je oko 620 tisuća kuna dobiti.

Moguće je da Mile Šarić velike projekte u kojima sudjeluje radi i preko još neke tvrtke, s obzirom na to da je stanove najvjerojatnije kupio kroz kompenzaciju za poslove koje je odradio.

Kumovi su se, kako tvrde Nacionalovi izvori, jako dobro osigurali te su dokumentaciju o svom tajnom dogovoru pohranili na sigurno. Dogovorili su da ako “padne” jedan, drugi nastavi poslovati. I to što Mile Šarić i dalje radi u HEP Telekomunikacijama, iako ima unosan privatni biznis, zapravo je dio njegova dogovora s kumom jer su smatrali da im ostanak u državnoj tvrtki daje dodatnu sigurnost. A i osigurava brojne kontakte i veze, pa čak i u državnim institucijama.

U svakom slučaju, Nacionalovi izvori koji su željeli ukazati na razmjere bahatosti i pohlepe pojedinih direktora državnih tvrtki te kako netko tko je nominalno zaposlen na odgovornoj poziciji u državnoj tvrtki istovremeno radi za svoju privatnu tvrtku, smatraju da je Mile Šarić popularan izraz “uhljeb” uspio dovesti na jednu sasvim novu razinu.

Nacional je Milu Šarića najprije telefonski kontaktirao i postavio mu pitanje o njegovoj ulozi u tvrtki Damax projekt, na što je on rekao da on s tom tvrtkom nema ništa, da je imao tvrtku Damax koja je ugašena i potom zaklopio slušalicu. Nakon toga pokušali smo ga ponovno nazvati, a kad se nije javio, poslali smo mu SMS i rekli kako stojimo na raspolaganju da saslušamo njegove argumente. Ujedno smo zatražili i adresu njegova e-maila kako bismo mu mogli postaviti i pismeni upit. Nekoliko sati kasnije dostavio je adresu pa smo poslali pitanja. Ponovno smo pitali da pojasni svoju ulogu u tvrtki Damax projekt, je li na bilo koji način angažiran u poslovima tvrtke Damax projekt i/ili neke druge privatne tvrtke, može li pojasniti što je točno radio vezano uz izgradnju novog mega poslovnog centra u Novom Zagrebu te može li navesti što sve ima od imovine i kako je tu imovinu stekao.

Na popisu tajne Šarićeve imovine je i oldtimer Mustang (lijevo), noviji brod Caprico koji je kupio nedavno (na slici u sredini je njegov stari brod) te motor Harley Davidson (desno). PHOTO: Nacional, Privatna arhiva

No umjesto njega javio se njegov odvjetnik Tihomir Mišić, koji je napisao:

“Obraćam Vam se u ime gsn. Mile Šarića, a vezano uz e-mail od 17. srpnja 2021. Naime, gsn. Šarić ni na koji način nije povezan s trg. dr. Damax projekt d.o.o. Također, gsn. Šarić nije sudjelovao niti sudjeluje u izgradnji poslovnog centra u Buzinu.”

Novinarka Nacionala na to je poslala sljedeći odgovor:

“Budući da mi imamo drugačije informacije, još uvijek stojim na raspolaganju da gospodin Šarić sve detalje pojasni. Isto tako, imamo informacije o nesrazmjeru njegovih prihoda i imovine pa stojim također na raspolaganju da i taj dio detaljno pojasni prije objave članka.”

Umjesto konkretnog odgovora, stigla je odvjetnikova prijetnja sljedećeg sadržaja:

“Još jednom Vas obavještavam da gsn. Šarić nema apsolutno nikakve veze s onim što Vas zanima te da ću ako objavite neistinite informacije, po nalogu stranke biti prisiljen pokrenuti odgovarajuće sudske postupke radi zaštite časti i ugleda gsn. Šarića.”

 

Mile Šarić u kratkom je telefonskom razgovoru poručio da s tvrtkom Damax-projekt nema ništa, a da je njegova tvrtka Damax ugašena, ali na LinkedInu se još uvijek predstavlja kao vlasnik Damaxa

 

Na to je potpisnica ovog teksta odvjetniku Mišiću odgovorila: “Ja vas obavještavam da sam ovaj vaš e-mail doživjela kao prijetnju i pritisak na medije i novinare koji rade u interesu javnosti. Ljubazno sam se obratila gospodinu Šariću s molbom da pojasni svoje poslovne angažmane i imovinu. Umjesto njega, javili ste se vi. Ponovno sam iskazala spremnost da saslušam sve vaše argumente, odnosno argumente vaše stranke. A vi prijetite tužbom – iako ni vi ni gospodin Šarić niste konkretno odgovorili ni na jedno pitanje. Da nemam pouzdane informacije o angažmanima gospodina Šarića, ne bih mu ni postavljala pitanja. Ako netko iznosi neistinite informacije, onda ste to on i vi. Imate priliku još uvijek konkretno odgovoriti na pitanja prije objave članka. Hvala najljepša još jednom i srdačan pozdrav.”

No ni nakon tjedan dana ni Šarić ni njegov odvjetnik nisu se javili.

Nacional je pokušao kontaktirati i M. S., službenog vlasnika tvrtke Damax projekt. Kako on nije odgovarao na telefonske pozive, uputili smo e-mail na službenu adresu njegove tvrtke, ali stigao je samo automatizirani odgovor sljedećeg sadržaja:

“Zahvaljujemo na e-mail poruci. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem mogućem vremenu. Damax team.” No nitko nas nije kontaktirao.


SIVA ZONA: Iz HEP-a samo kažu da direktori ne smiju imati tvrtku koja bi im predstavljala konkurenciju

Nacional je uputio pitanja i Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, međutim, njihova nadležnost odnosi se samo na direktore državnih tvrtki koji su ujedno i članovi Uprave i u tom smislu državni dužnosnici. Oni ne smiju u privatnom vlasništvu imati bilo kakvo trgovačko društvo.

Nacional je poslao pitanja i HEP Grupi o tome kako oni reguliraju mogućnost da njihovi direktori imaju vlasništvo u privatnim tvrtkama te kako bi tretirali činjenicu da su u tim tvrtkama angažirani i tijekom radnog vremena u HEP-u, a oni su odgovorili ovako:

“Ugovorom o obavljanju poslova direktora uređena je zabrana konkurencije na način da za vrijeme trajanja Ugovora direktor ne smije obavljati bilo kakve aktivnosti za bilo koje trgovačko društvo, pravnu ili fizičku osobu koja je u tržišnom natjecanju s Poslodavcem. Također ne smije izravno ili neizravno obavljati honorarni ili savjetnički posao za takvo Društvo, odnosno za svoj ili tuđi račun ili račun treće osobe, obavljati ili sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja Poslodavac.

Kada bi se utvrdilo da radnik društva HEP Grupe obavlja poslove koji nisu u skladu s Ugovorom preuzetim obvezama, postupilo bi se sukladno odredbama  propisanim Zakonom o radu i internim aktima društava HEP grupe.

Zakon o sprječavanju sukoba interesa ne odnosi se na radnike društva HEP grupe imenovane na radna mjesta s posebnim ovlastima, već na dužnosnike i obnašatelje javnih dužnosti, odnosno rukovodeće državne službenike koje imenuje Vlada RH (čl. 3. Zakona).”

Na to je Nacional od HEP-a tražio i sljedeće pojašnjenje:

“Što ako je u pitanju djelatnost koja nije izravno vezana uz djelatnost Poslodavca, odnosno ako trgovačko društvo kojem je određeni vaš direktor sektora vlasnik, suvlasnik ili samo obavlja poslove za to društvo, nije u tržišnom natjecanju s Poslodavcem, to jest tvrtkom unutar HEP Grupe?
Je li u bilo kojem slučaju zaposlenik/direktor trebao prijaviti postojanje vlastite privatne tvrtke i/ili rad za drugu tvrtku?”

Do zaključenja broja njihov dodatni odgovor nije stigao.

Komentiraj