JASENOVAC 109 vojnika s 10 motornih čamaca pomaže u obrani od poplave

hina

Na poplavljenom području u Jasenovcu u petak je od jutarnjih sati angažirano 109 vojnika s 10 motornih čamaca, dok u Lekeniku u obrani od poplave sudjeluje jedan vojnik te cisterna za opskrbu pitkom vodom.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je noćas u obrani od poplava bilo angažirano 30 pripadnika Oružanih snaga s motornim vozilima i strojevima na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji – u mjestima Jasenovac, Mlaka i Uštica.

Iako je vodostaji svih rijeka na sisačkom području u osjetnom padu, a Sava u Jasenovcu se nakon dužeg razdoblja spustila ispod povijesno najviše razine te trenutni vodostaj iznosi 905 centimetara, vojska je i dalje u pripravnosti ukoliko dođe do procjeđivanja nasipa.

Pritisak vode na nasipima najizraženiji je u Košutarici i Uštici, kažu u MORH-u te podsjećaju kako je vojska na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava angažirana sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, kao i temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Komentiraj