JANDROKOVIĆ: “Oporba ubacuje nebitnu temu o potrebi premijerove samoizolacije”

“Pokušajem oporbe da nebitnu temu ubaci u javni prostor” nazvao je Gordan Jandroković, bivši predsjednik Sabora i nositelj jedne od HDZ-ovih kandidacijskih lista, zahtjeve javnosti da premijer Andrej Plenković ode u samoizolaciju jer je bio u kontaktu s tenisačem Novakom Đokovićem, koji je pozitivan na korona virus nakon što je sudjelovao na zadarskom turniru Adria Tour.

“Uvjeti su vrlo jasni, nisu se stekli uvjeti sa samoizolaciju i ovo je pokušaj oporbe da nebitnu temu ubaci u javni prostor”, ustvrdio je Jandroković za N1 za predizbornog boravka u Svetom Ivanu Zelini, gdje je izjavio kako HDZ u toj izbornoj jedinici očekuje osvojiti šest saborskih mandata.

Jandroković tvrdi da je zdravstvena “struka pokazala iznimnu razinu poznavanja materije” te “da se treba držati njhovih naputaka”. Isticanje činjenice, pak, da su većina članova Nacionalnog stožera civilne zaštite članovi HDZ-a, nazvao je “zlobnim insinuacijama”. “”Na početku epidemije nitko nije pitao iz koje su stranke, a kad su se krenule smanjivati brojke, krenulo se u namjerne difamacije”, rekao je Jandroković.

Ministri Vili Beroš i Davor Božinović, kaže Jandroković, moraju raditi svoj posao. “Briga za zdravlje građana je primarna briga, briga za sigurnost je ono što jamčimo i iduće četiri godine”, rekao je Jandroković.

Inače, ako je suditi po Jandrokoviću, HDZ-u je iznimno stalo do poštovanja epidemioloških mjera, jer u predizbornoj kampanji nose – metar. “Nosimo metar, to je dio našeg promo materijala za ove izbore, pa ga koristimo i da izmjerimo udaljenost među kandidatima. Moramo se ponašati odgovorno, vodimo računa o zdravlju, a život mora ići dalje”, poručio je Jandroković.

Komentiraj