U ISTRAZI OKO AFERE SMS gotovo je zaboravljen ostao detalj da je prvoosumnjičeni Franjo Varga prilikom uhićenja tražio da nazove predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. On danas smatra da je bivšeg informatičara MUP-a netko namjerno instruirao da i njega uvuče u aferu.

Istraga u aferi SMS traje već puna četiri mjeseca, a još uvijek nema službenih odgovora Uskoka na niz pitanja, od toga tko je naručitelj falsificiranih SMS poruka kojima je cilj bio uzdrmati i srušiti Vladu do toga tko je sve koristio usluge bivšeg informatičara MUP-a Franje Varge i što je on točno radio za HDZ. Jedno od najintrigantnijih pitanja koje je cijelo vrijeme ostalo nekako u drugom planu jest zašto je Franjo Varga prilikom uhićenja, kako je još 26. rujna prošle godine objavio Jutarnji list, tražio da nazove predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell i Telegram
Podijeli objavu
Prethodni članakNjemačka se privremeno povlači iz pomorske misije EU na Mediteranu
Sljedeći članakDronovi nakratko zaustavili dolaske zrakoplova u Newark Liberty
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.