Jamie Lee Curtis slavi 63. rođendan, a nedavno je proslavila i 22. godine apstinencije

Glumica Jamie Lee Curtis rođena je Los Angelesu 22. studenog 1958. godine. Svoju je karijeru započela ulogom u kultnom hororu „Noć vještica“, godinama je glumila u velikih hitovima, a ove je godine objavila da je proslavila 22. godine apstinencije od alkohola i tableta.

Objasnila je kako je milošću Božjom i uz pomoć nekoliko prijatelja uspjela pobjeći od ovisnosti te je već 22 godine čista. Jamie Lee Curtis imala je „povijest bolesti“ u obitelji, jer se njezin otac, slavni glumac Tony Curtis, borio s ovisnošću o kokainu, heroinu i alkoholu. Njen polubrat Nicholas Curtis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine. Prije tri godine, glumica je priznala da je tijekom devedesetih 10 godina bila ovisna o tabletama. Tada je priznala i da je jednom uzela drogu zajedno sa svojim ocem, ali da je to bilo jedini puta u njenom životu.

“Nikada nisam uzimala alkohol i tablete dok sam radila. Nikada se nisam drogirala prije 17 sati, nikada nisam uzela tablete u 10 sati ujutro. Radila sam to u kasno poslijepodne ili predvečer – osjećala sam se kao da sam ušla u toplu kupku od opijata”, rekla je Jamie Lee Curtis dodajući kako nitko nije znao za njezinu ovisnost. Sve dok jedne večeri nije popila pet tableta Vicodina zajedno s čašom vina, pri čemu nije primjetila da je prijateljica gleda. Ta prijateljica joj je rekla “misliš da si fenomenalna, a zapravo si mrtva”.

Komentiraj