James Caan je sanjao o karijeri nogometaša. Za glumu ga je zainteresirao Coppola

Glumac James Caan je rođen 26. ožujka 1940. u njujorškom Bronxu a roditelji su mu bili njemački imigranti Sophie i Arthur Caan. U mladosti je sanjao o karijeri nogometaša, ali se, nakon što je upoznao budućeg suradnika redatelja Francisa Forda Coppolu, zainteresirao za glumu.

Njegova prva filmska uloga je bila u filmu “Lady In A Cage” 1964. godine. Tri godine kasnije se pojavio sa Johnom Wayneom u filmu “El Dorado”. Svoju prvu nagradu je dobio za ulogu u filmu “The Rain People” (1969), koji je režirao Francis Ford Coppola.

Najveću slavu donijela mu je uloga u filmu “Kum”. Caan je prvotno bio na audiciji za ulogu Michaela Corleonea, koja je na kraju pripala Al Pacinu, a njemu je dodijeljena rola Corleoneova starijeg brata Sonnyja. Jednom je prilikom napustio set nakon što je režiser Francis Ford Coppola izbrisao jednu od njegovih scena. “Prije djela u filmu kada mi Michael govori da će se on pobrinuti za policajca i Sollozzoa, snimili smo scenu u kojoj smo Robert Duvall i ja, koja je u scenariju zauzimala oko deset stranica, a Coppola ju je skroz izbacio. Toliko sam bio ljut zbog toga da nisam mogao gledati ostatak filma”, ispričao je tada.

Zanimljivo je da je u dugogodišnjoj karijeri odbio uloge u hit filmovima “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, “Apokalipsa danas” i “Kramer protiv Kramera”. James Caan je umro u ljeto 2022. godine.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner