Jamajka i Meksiko u finalu Gold Cupa

Nogometaši Jamajke i Meksika plasirali su se u finale Gold Cupa nakon što su jučer pobijedili svoje polufinalne suparnike SAD i Panamu.

Jamajka, prva karipska momčad koja je ušla u finale Gold Cupa od njegovog osnivanja 1991., bila je bolja od SAD-a sa 2-1 zahvaljujući pogocima Darrena Mattocksa (31.) i Gilesa Barnesa (36.), dok je za favorizirane Amerikance jedini pogodak postigao Michael Bradley (48.).

U drugoj polufinalnoj utakmici Meksiko je slavio protiv Paname sa 2-1 nakon produžetaka. Panama je sa deset igrača igrala od 25. minute nakon što je crveni karton dobio Luis Tejada. Brojčano oslabljeni Panamci su poveli golom Romana Torresa u 57. minuti, dok je za Meksiko sa 11 metara us udačkoj nadoknadi izjednačio Andres Guardado. Odluka američkog suca da svira kazneni udarac za Meksiko izazvala je nerede navijača obiju reprezentacija zbog čega je utakmica prekinuta na neko vrijeme. Guardado, kapetan meksičke izabrane vrste, je u 105. minuti postigao još jedan pogodak s bijele točke i tako svoju momčad odveo u finale.

Finalna utakmica se igra u nedjelju 26. srpnja u Philadelphiji.

Komentiraj