JAKE GYLLENHAAL Poznati glumac službeno je slijep, kaže da mu to daje prednost na snimanjima nekih scena

Autor:

Jake Gyllenhaal at the premiere of "Road House" held on March 19, 2024 at Jazz At Lincoln Center in New York City.
(NYC),Image: 858359911, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: zz/NDZ / StarMax / Profimedia

zz/NDZ / StarMax / Profimedia

Jake Gyllenhaal progovorio je o tome kako je živjeti kao slabovidna osoba i kako to utječe na njegove glumačke vještine. Naime, 43-godišnji glumac ima ambilopiju, bolest poznatu i pod nazivom „lijeno oko“. To je očni razvojni poremećaj pri kojem oko ne razvije normalnu vidnu oštrinu, čak i s naočalama ili kontaktnim lećama. Slabovidnost započinje tijekom ranog djetinjstva. Gyllenhaal nosi leće s velikom dioptrijom od šeste godine a prema američkom zakonima smatra se slijepom osobom. Istina je da se, po američkim zakonima, i slabovidne osobe smatraju slijepim osobama.

Gyllenhaal je u intervjuu za magazin The Hollywood Reporter otkrio kako ponekad na snimanjima filmova namjerno skine leće kada snima određene scene. Za njega je slabovidnost u nekim trenucima prednost. „Kada se ujutro probudim, prije no što stavim naočale, ja sam sav svoj“, kazao je glumac.

Godine 2015. Gyllenhaal je glumio uz Foresta Whitakera i Beaua Knappa u boksačkom filmu „Southpaw“. Kako bi snimio scenu u kojoj policajac svom liku govori da mu je žena umrla, glumac je priznao da je skinuo leće kako bi mogao “pažljivije slušati”. Zvijezda filma „Road House“ ranije je za The Telegraph rekao da su ga njegove korektivne naočale učinile “lakom metom” za nasilnike kad je bio dijete. “Uvijek sam bio osjetljivo dijete”, rekao je, priznajući da bi se na igralištu znao potući.

Gyllenhaal nedavno otkrio da je dobio stafilokoknu infekciju nakon što se ozlijedio na setu tijekom snimanja scene borbe za film „Road House“. Gyllenhaal je glumio uz irskog borca Conora McGregora u remakeu kultnog klasika redatelja Douga Limana iz 1989., u kojem je glumio Patrick Swayze.

„Borimo se na podu, borimo se oko stolova, borimo se oko stakla”, rekao je glumac, prisjećajući se da je tada McGregor “stavio moju ruku na šank” i stavio je na staklenu čašu. “Osjetio sam kako mi staklo ulazi u ruku. Sjećam se tog osjećaja, rekao sam, ‘To je puno stakla’“. Iako su se slične ozljede događale stalno na snimanju, njegova je na kraju bila ozbiljnija nego što je isprva mislio. “Cijela mi je ruka natekla, dobio sam stafilokok.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.