Conor McGregor debitira kao glumac u filmu “Road House” kako bi dokazao Meryl Streep da je umjetnik

Autor:

NY Premiere of "Road House"

Featuring: Conor McGregor and Jake Gyllenhaal
Where: New York, New York, United States
When: 20 Mar 2024
Credit: Janet Mayer/INSTARimages.com,Image: 858141344, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / INSTAR Images / Profimedia

INSTAR Images / Profimedia

Od četvrtka se na streaming platformi Amazon Prime može pogledati „Road House“, remake istoimenog filma iz 1989. godine. I dok je u originalu glavnu ulogu imao Patrick Swayze, u remakeu glavnu ulogu ima Jake Gyllenhaal. Ono što je zanimljivo jest da u remakeu jednu od bitnijih uloga ima slavni UFC borac Conor McGregor, kojem je to glumački debi. A za tu ulogu McGregor se odlučio nakon što je Meryl Streep svojedobno dala negativan osvrt na borilačke vještine.

Naime, 2017. godine, dok je na dodjeli Zlatnih globusa primala nagradu za životno djelo, Meryl Streep je izjavila „Hollywood vrvi autsajderima i strancima i ako ih sve izbacimo, nećete imati što gledati osim nogometa i mješovitih borilačkih vještina, što nije umjetnosti.” Njeni komentari u to vrijeme izazvali su bijes među nekoliko vrhunskih UFC boraca i istaknutih osoba povezanih sa sportom. Među njima se našao i 35-godišnji McGregor.

Govoreći za portal The Hollywood Reporter na nedavnoj premijeri filma u New Yorku, McGregor je branio borilačke vještine rekavši “Borba je najljepši oblik umjetnosti, i znate, sjajna je stvar ući u ovu igru, koja je također umjetnost“. Ujedno je rekao kako je bio zatečen komentarima Meryl Streep „jer je borba umjetnost“.

„To je prava umjetnost za one koji rade ono što mi radimo, tako da sam došao na snimanje filma ‘Road House’ s malim teretom na leđima želeći predstavljati svoj sport i svoju umjetnost, dati sve od sebe u ovoj areni”, pojasnio je McGregor koji u filmu glumi lika po imenu Knox i koji se nađe nasuprot bivšeg UFC borca Daltona (Jake Gyllenhaal), koji se zapošljava kao izbacivač u bučnom baru na Florida Keysu.

A kakvo je bilo snimanje filma najbolje je opisao Gyllenhaal kada je rekao da je razrezao ruku komadom stakla dok je snimao jednu od brojnih scena tučnjave u filmu. „Borimo se na podu, tučemo se oko stolova, tučemo se oko stakla”, rekao je 43-godišnji glumac u epizodi podcasta Daxa Sheparda Armchair Expert. Dodao je da je tada stavio ruku na šank i stavio je na “jebeno staklo”. „Osjetio sam kako mi staklo ulazi u ruku. Sjećam se osjećaja nakon kojeg sam rekao, ‘To je puno stakla'”, prisjetio se Gyllenhaal. “Cijela mi je ruka natekla.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.