Slavni redatelj bijesan je na kompaniju Amazon, u znak protesta bojkotirat će vlastiti film

Autor:

Tom Cruise and Doug Liman EDGE OF TOMORROW PREMIERE New York PUBLICATIONxNOTxINxUSAxUK NYPixs/PicturePerfect

Tom Cruise and Doug Liman Edge of Tomorrow Premiere New York PUBLICATIONxNOTxINxUSAxUK  Picture Perfect

Picture Perfect

Doug Liman, redatelj koji se proslavio filmovima „Bourneov identitet“ sa Mattom Damonom, „Gospodin i gospođa Smith“ sa Angelinom Jolie i Bradom Pittom, te „Na rubu budućnosti“ sa Tomom Cruiseom, sada je režirao remake filma „Road House“ koji je 1989. godine proslavio Patricka Swayzea.

U njegovom remakeu glavnu ulogu glumi Jake Gyllenhaal, te će svjetsku premijeru imati na SXSW festivalu u Austinu koji se održava od 8. do 14. ožujka. Nakon toga, 21. ožujka, film će se prikazivati na streaming platformi Amazon Prime a to je razbjesnilo redatelja Douga Limana. On je, naime, očekivao da će film imati redovnu kino distribuciju. Kako toga neće biti, on je odlučio bojkotirati premijeru filma na SXSW festivalu a sve je objasnio u kolumni koju je napisao za portal Deadline.

„Film je fantastičan, možda moj najbolji, i siguran sam da će oduševiti publiku koja će možda zaplesati za vrijeme odjavne špice. Ali, ja neću biti tamo“, napisao je Liman i objasnio da je on potpisao ugovor za ovaj film s kompanijom MGM. Nakon toga, kompanija Amazon kupila je kompaniju MGM za 8,5 milijardi dolara.

„Suprotno od javnih objava, Amazon ne želi podržati kina. Amazon će film ‘Road House’ ekskluzivno prikazati na streaming platformi Amazon Prime. Amazon je tražio od mene i filmske zajednice da vjerujemo njihovim javnim objavama u kojima oni podržavaju kina da bi nakon toga promijenili priču i iskoristili film ‘Road House’ za popravljanje vlastitie situacije“, navodi dalje redatelj i dodaje „Ne protivim se prikazivanju filmova na streaming platformama. Autor sam jednog od prvih Amazonovih filmova za streaming, a za vrijeme pandemije prodao sam film kompaniji Warner Bros koja ga je streamala. Trenutno radim film ‘The Instigators’ za Apple. No, suprotstavljam se Amazonovom uništavanju MGM-a i njihovog kino biznisa“.

On je ujedno objasnio kako je isprva planirao potiho protestirati protiv odluke Amazona da se film prikazuje samo na svojoj streaming platformi iako je napravljen za prikazivanje na velikom platnu. No, kaže, „Amazon nije povrijedio samo mene i moj film. Ako ja ne progovorim o Amazonu, tko će?“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.