Jaka bura na Jadranskoj magistrali, vjetar usporava promet i na A1 i A6

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica, javlja u subotu ujutro Hrvatski autoklub pozivajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i LC58017 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici. Na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema. Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); DC37 kroz Glinu (obilazak je ulicama grada Gline); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog; ŽC5146 Kosinjski most-Lipovo Polje; LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno; LC33086 Donje Selište-Skela; LC67207 Vrgorac-Orah; LCC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Osobna vozila na izlaz iz zemlje na prijelazi Bregana čekaju oko tri sata.

Komentiraj