JADRANKA KOSOR “Nikolić i Vučić su izašli ispod krvavog Šešeljevog šinjela”

Patrik Macek/PIXSELL

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor jutros je u emisiji N1 televizije ‘Novi dan’ gdje je rekla kako očekuje jedinu normalnu presudu za Vojislava Šešelja – ‘osuđujuću presudu s najvećom kaznom zbog svega što je radio i činjenice da se nije pokajao i da je nastavio ratnim huškačkim jezikom i nepojmljivom retorikom, za zemlju koja želi u Europu’.

Dodala je da bi ta presuda značila zatvaranje te knjige povijesti. “Što je on radio nakon povratka u Srbiju on je prijetio i izazvao žrtve. Mogu misliti kako je danas žrtvama u Vukovaru ili u bilo kojem dijelu Hrvatske gdje su njegovi dragovoljvoljci žarili i palili. On je najavio da Vukovar treba sravniti sa zemljom. On je tvrdio da je to i dalje srpski grad”, objašanjava Kosor.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je kako ova presuda neće imati nikakve posljedice za Srbiju, a Kosor kaže kako se vara. “Relativizira ovu presudu i kaže da je Karadžićeva važnija. Presude koje su bile realtivno nedavno i na kraju sve presude i haškog suda govore vrlo jasno i precizno o tome tko je bio agresor, a tko žrtva. Važno će to biti zbog europskog puta Srbije”, kaže Kosor.

“Nemojmo zaboraviti i treba ponavljati da su i Nikolić i Vučić u Srbiji zapravo izašli ispod krvavog Šešeljevog šinjela. S njim su orgijali po Hrvatskoj i BiH i to tamo gdje su žrtve od staraca do male djece. Postoje dokazi da su njegove postrojbe odgovorne za nabijanje na kolac. Ljudi koji vode Srbiju sudjelovali su u planu ostvarivanja velike Srbije”, rekla je Kosor dodajući kako je Šešelj u kampanji i ne napada Vučića nego Nikolića. “Postoji mogućnost da je neki deal među njima”.

Zaključila je kako Šešelj nije lud, nego je tako formatiran. “On je mrzitelj koji širi mržnju i mora ga stići ruka pravde”.

Komentiraj