“Ja sam samo nesretna djevojka”. Prije 15 godina umrla je jedna od najboljih glumica s ovih prostora

Autor:

ilustracija mm

Glumicu Sonju Savić uvijek je pratio glas da je mlada, neshvaćena i čudna. Bila je heroina jednog vremena, živjela je kratko, ali i ostavila traga u umjetnosti, kulturi i životu. Iz rodnog Čačka dolazi u Beograd kako bi se iskušala u glumi koju je najviše voljela. Upisuje Fakultet dramskih umjetnosti u klasi Minje Dedić, a zajedno sa njom u tom razdoblju glumu studiraju Zoran Cvijanović, Svetislаv Goncić, Žarko Laušević…

Već od samog početka bavljenja glumom, pratile su je kontroverzne priče. Jednom prilikom je prekinula intervju zbog pitanje novinarke je li je u emotivnoj vezi sa Radom Šerbedžijom a kojim je snimala čuveni film “Una”. S druge strane, na pitanje s kim se druži kad ne snima filmove i serije, ona je odgovorila: – “Hm, da! Ja imam neku sreću, čuješ koliko puta to spominjem da izgleda kao da stvarno imam mnogo sreće, a ja je, u stvari uopće nemam; ja sam jedna nesretna djevojka. Družim se sa širim krugom ljudi s kojima sam odrasla od petnaeste godine”, izjavila je Sonja jednom prilikom.

Snimila je brojne filmove kao što su: “Živeti kao sav normalan svet”, “Kako je propao rokenrol”, “Šećerna vodica”, “Davitelj protiv davitelja”, “Balkanski špijun”, “Čavka” i mnogi drugi.

Dana 23. rujna 2008. godine u stanu u Kursulinoj ulici pronađena je mrtva. Liječnici su samo mogli konstantirti smrt, a prema zvaničnim podacima nakon obdukcije preminula je uslijed prevelike doze narkotika. Imala je 47 godina.

OZNAKE: Sonja Savić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.