EPA/STR

IZBORI U SRBIJI Vučić apsolutni pobjednik, čini se da neće biti drugog kruga

U 20 sati zatvorena su birališta u Srbiji i time je glasanje za novog predsjednika gotovo.

Ljubiša Preletačević Beli proglasio je pobjedu rekavši da ima 97 posto glasova. Dodao je i da nije zadovoljan izborima, ali svejedno se u njegovom štabu slavi pobjeda. Naravno, kao i cijela njegova kampanja, i ovo je šala.

“Osvojio sam 97 posto po nekim procjenama, ali očekivao sam puno više”, rekao je Beli u pobjedničkom obraćanju. “Pali vatromet”, završio je kratak govor.

Prema neslužbenim rezultatima, do 20 sati glasalo je 54.9 posto birača, priopćio je IPSOS.

Prema neslužbenim rezultatima temeljenim na prebrojanih oko pet posto glasova, šanse za drugi krug su male, saznaje Blic.

Blic javlja da je nakon 15 posto obrađenih glasova pobjednik Aleksandar Vučić. On ima 59.8 posto glasova. Daleko iza njega je Saša Janković koji ima 11.6 posto, a treći je Beli Preletačević koji ima 9.7 posto. Četvrti je Vuk Jeremić sa 6.6 posto, dok neosuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ima 5.9 posto.

Također, i IPSOS kaže da je Vučić u vodstvu. Na osnovu 37.6 posto obrađenog uzorka, Aleksandar Vučić ima 58.5 posto, Saša Janković 13.4, Luka Maksimović 9.5, Vuk Jeremić 5.3, Vojislav Šešelj 4.4, javlja Telegraf.

Izlazak je veći u Beogradu nego u centralnoj Srbiji, a prema trenutnim rezultatima, drugi krug je teško očekivati. Izlaznost nije bila veća, odnosno bila je unutar prosjeka. To najviše odgovara Aleksandru Vučiću.

Komentiraj