IZ POLITIKE U BIZNIS: Tolušić tražio milijunske poticaje, a o tome odlučivali ljudi kojima je on bio šef

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je Vladu napustio zbog afere s nekretninama, sada se našao pod povećalom javnosti zbog poticaja u poljoprivredi.

Tolušić je zatražio poticaje koji mogu iznositi i više od 10 milijuna kuna, a regulirani su pravilnikom koji je donio upravo on donio dok je bio ministar. Tko kontrolira političare kad se s visokih pozicija bace u privatni biznis i što smiju, a što ne? Upravo se to pita novinarka RTL-ove emisije Potraga koja donosi priču.

Podsjetimo, Tolušić je smijenjen lani zbog imovinske afere, potom je završio u Saboru, da bi na kraju na Facebooku objavio da se povlači iz politike, ali ne i poljoprivrede. Otkrilo se ubrzo da u prigradskom naselju Rezovac, u Virovitici gradi velebnu vinariju. Početak radova bio je 8. svibnja, dan nakon što je objavio da se povlači iz politike.

Donosio pravilnik za poticaje i sada se prijavio za iste

Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je da je OPG Terra Slavonia nositelja Tomislava Tolušića podnio zahtjev za potporu u okviru mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023.

Maksimalna potpora iznosi milijun i pol eura, a zanimljivo, upravo je on donio pravilnik kojim su regulirane te potpore dok je još bio ministar.

Dakle, propisao je poticaje, otišao iz politike, pa se sad prijavio za te iste poticaje

 

Komentiraj