Iz KBC Sestre Milosrdnice poslali priopćenje, Zadravec nije smijenjena, a Vatavuk pozvao da se svi fokusiraju na dnevne obaveze

Iz KBC-a Sestre Milosrdnice oglasili su se povodom problema koje su poznate javnosti. Najviše problema je povezano sa slučajem Dijane Zadravec i odlascima radiologa s njezinog odjela. Iako se danas očekivala odluka o sudbini Zadravec, v.d. ravnatelja bolnice Zoran Vatavuk u priopćenju je naveo kako izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi očekuje tijekom sljedećeg tjedna, te da će tada donijeti odluke u skladu sa svojim ovlastima.

Priopćenje Vinogradske prenosimo u cijelosti:

“Svim pacijentima u KBC Sestre milosrdnice osigurano je redovito pružanje medicinskih usluga, sustav funkcionira, a v.d. ravnatelja intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela s ciljem rješavanja akutnih problema.

Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice izjavio je novoimenovani v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice izv. prof. dr. Zoran Vatavuk naglašavajući da je od trenutka imenovanja na tu dužnost intenzivno vodio razgovore sa svim voditeljima ključnih odjela kako bi se pronalazila organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da će svaki pacijent dobiti na vrijeme potrebnu skrb i zahvat.

Radi se na osiguranju dovoljnog broj radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti.

Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima – pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima.

‘Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije’, ističe dr. Vatavuk.

Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

‘Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike’, kaže v.d. ravnatelja i ističe da je njegov zadatak pripremiti KBC Sestre milosrdnice za skorašnji izbor ravnatelja ustanove.

‘Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan’, naglašava dr. Zoran Vatavuk”, navodi se u priopćenju Vinogradske bolnice.

Komentiraj