Istraživanje pokazalo u kojim godinama žene najviše uživaju u seksu

Autor:

Ilustracija Pixabay

Istraživanje objavljeno u magazinu “Personality and Individual Differences” utvrdilo je u kojim godinama žene najviše uživaju u intimnim odnosima i zbog čega.

U istraživanju je sudjelovalo 827 žena podijeljenih u tri grupe. U prvoj su bile žene visoke plodnosti u dobi od 18 do 26 godina, u drugoj one niske plodnosti u dobi od 27 do 45 godina, a u trećoj su bile žene koje su u menopauzi od 46. godine pa nadalje.

Znanstvenici su na osnovi njihovih odgovora u anketi otkrili da žene od 27. do 45. godine najviše uživaju u seksu. One imaju pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti te česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks.

Liječnica Judith Easton navela je da rezultati njihovog istraživanje pokazuju da žene ne moraju biti “zaluđene” željom za potomstvom da bi doživjele seksualni vrhunac.

“Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja ogledaju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivirane za seks do menopauze”, kazala je, prenosi Klix.ba.

OZNAKE: seks, žene, intima

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.