Istraživanje: 52 posto Hrvata smatra da će Vlada pobijediti koronu

Više od polovine građana smatra da će Vlada dobiti borbu protiv koronavirusa, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos koje je objavio dnevnik.hr.

Tako naime misli 52 posto ispitanika, pri čemu treba imati na umu da je pogreška mjerenja u istraživanju, koje je provedeno na slučajnom uzorku od šesto punoljetnih građana, i do četiri posto.

Da Vlada neće pobijediti koronavirus misli 40 posto ispitanika, a osam posto ih ne zna.

Čak 76 posto građana misli da Vlada neće dobiti borbu protiv korupcije, a 57 posto njih misli da neće pobijediti receciju. Isto toliko ljudi smatra da vlada neće suzbiti radikalizaciju i govor mržnje. Pri tome je zanimljivo da svaki deseti građanin, prema ovom istražvanju – njih jedanaest posto – ne odobrava premijerovu osudu radikalizma, dok petnaest posto građana ne odobrava odlazak dužnosnika Vlade na komemoraciju u Grubore.

Građani su kao najveći loš potez vlade ocijenili kupovinu borbenih zrakoplova, što ne odobrava 42 posto građana. Slijedi kraj moratorija na ovrhe, što ne odobrava 33 posto građana. Pet najboljih poteza su najava porezne reforme, i to podupire 52 posto građana. Vladine mjere za gospodarstvo na drugom su mjestu s potporom od 50 posto. Najava lokalne reforme je na trećem mjestu, podupire je 48 posto građana. Najava zabrane rada nedjeljom za 47 posto građana je dobar potez. Vraćanje duga veledrogerijama podupire 45 posto građana.

Komentiraj