N1

ISPREBIJAN DINAMOV TRENER CVITANOVIĆ : “Ako mi želiš oduzeti nogomet, uzmi pištolj i pucaj mi direktno u čelo”

Zahvalit ću se svim kolegama, trenerima koji su uključeni u nogomet, ne samo hrvatski nego i šire, i koji mi daju podršku. To znači da smo mi i da sam ja na dobrom putu. Ja želim biti samo nogometni trener koji će se baviti ekipom, koji će se baviti igračima.
Zahvaljujem se i njima na apsolutnoj podršci, na brizi i to je ono što mi puno znači. Apsolutno moj život je nogomet i moj nogomet se može okarakterizirati s trenerskog gledišta. Ljubav, srce, emocija i predanost cilju da budemo prvaci, da Dinamo igra što bolje, da svi igrači napreduju se ne može oduzeti. To nikako.
Moj privatni život je apsolutno čist kao suza, tu nema niti jedne tamne točke. Moj odnos s igračima je odličan i to pokazuju njihove reakcije jučer i njihove reakcije danas. Ja želim da Dinamo igra dobro, da Dinamo bude prvak, da Dinamo bude uspješan. A to je nogomet. Ja sam se školovao, ja želim živjeti nogomet i to mi ne možeš oduzeti. Ako to želiš uzeti onda uzmi pištolj i pucaj mi direktno u čelo”, rekao je Cvitanović a prenijela N1 televizija.
Potom se medijima obratio Krešimir Antolić, član uprave kluba i šef sigurnosti:

“Čovjek je dolazio sa svog posla i brutalno, mučki, kukavički je napadnut ispred svog stana. To je istina. Volio bih da danas na kraju dana svaki od vas kad bude sam sa sobom zamisli kako je to da dođe doma s posla i bude napadnut od dva retardirana idiota koji su toliko hrabri da su se zamaskirali i iz zasjede mučki napali jednog čovjeka. O samim detaljima neću govoriti, to je stvar policijskog postupanja. PU zagrebačka je najbolja policijska jedinica u Hrvatskoj i nemam dvojbe da, ako će to htjeti, da će to riješiti.
Neću prejudicirati tko stoji iza tog napada. Ovo može biti jedino i samo napravljeno u kontekstu onoga što se dešava oko Dinama. Ne možemo ovo gledati izvan konteksta pokušaja likvidacije Zdravka Mamića.
Jedan proces je političkog pasivizma i čak podrške nasilju koje se dešava na području cijele Hrvatske gdje se simboli mržnje i netrpeljivosti promoviraju u Parlamentu. Nakon incidenta u St. Etienneu tadašnji ministar unutarnjih poslova zove “dečke da zajedno sjednu i razgovaraju”, kazao je.
Antolić dodjae: “Tu se događa i proces da mediji podupiru nasilje. I treći je proces nečinjenja države. Problem nasilja može riješiti samo država kroz svoje institucije. Država je pokazala od 2015. na ovamo kakvu snagu ima kada hoće udariti na jednu organizaciju, a to je Dinamo. Samo neka se tako ponašaju prema svima, neka stvari nazivaju pravim imenom. Neka šaku u potiljak nazovu pravim imenom.

Napad na Marija Cvitanovića dogodio se u atmosferi linča, napada na dinamo i tražim s ovog mjesta u ime Dinama sve institucije države, policije, pravosuđa i politike da jasno osude ovo što se dogodilo jučer, što se dogodilo i prije mjesec dana i sve druge takve događaje. Vidjet ćete svi ako se to ne zaustavi da će sutra doći u vaše redakcije, gore na Markov trg jer im se nešto neće svidjeti, stavit će kukuljice na glave i tući će svakog od vas. To će se dogoditi jer je dio medija to banalizirao, dio medija baš briga što se dešava. Mi se nećemo predati jer nismo kukavice. Dešavaju se vrlo opasni procesi i nitko ništa ne poduzima”, rekao je Antolić.

Komentiraj