INTRANSLAW Zagreb 2017

INTRANSLAW ZAGREB 2017 Međunarodna konferencija transportnog prava i prava osiguranja dala odgovore na važna pitanja

Međunarodna konferencija transportnog prava i prava osiguranja INTRANSLAW Zagreb 2017 u svom drugom izdanju u Gradu Zagrebu okupila je domaće i europske stručnjake iz područja transporta i osiguranja pod zajedničkom temom ”Transportno pravo ususret budućnosti”.

Znanstvenici, odvjetnici, predstavnici regulatornih agencija i prometne industrije te brojni drugi, koji se na bilo koji način bave transportom, raspravljali su o aktualnim temama iz područja transporta i osiguranja.

Konferencija INTRANSLAW Zagreb 2017 privukla je više od 200 posjetitelja koji su tijekom dva dana mogli slušati zanimljiva predavanja o aktualnostima, novitetima, izazovima i prilikama u transportnoj industriji.

Teme iz područja digitalizacije i novih tehnologija u transportu, jedinstvenog tržišta prijevoznih usluga i pitanja tržišnog natjecanja, financiranja brodova i zrakoplova, brodogradnje, osiguranja potraživanja i ovrhe u transportu, osiguranja transportnih rizika, logistike i multimodalnog prijevoza, konkurencije u cestovnom prijevozu putnika, cyber budućnosti pomorskih rizika i osiguranja, alternativnim gorivima u pomorskom prometu, samo su neke o kojima se na konferenciji raspravljalo.

Poseban interes izazvalo je predavanje ‘Program Europske komisije za buduću mobilnost u EU’ koje je održala Maja Bakran Marcich, Zamjenica glavnog direktora u Glavnoj upravi za mobilnost i promet Europske komisije (DG MOVE). Predavanja su održali i ugledni predavači iz cijele Europe kao što je Eric Louette, savjetnik za prijevoz i logistiku u Francuskom ministarstvu transporta i Ministarstvu za ekološku i solidarnu tranziciju, prof.dr.sc. Nikolaus Herrmann, ravnatelj Njemačke federalne agencije za nadzor zračne plovidbe i Frans Vas Zoelen, direktor pravnog sektora Lučke uprave Roterdam.

Konferenciju su obraćanjima otvorili pomoćnik ministra mora, prometa i veza Josip Bilaver, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branko Baričević, potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Jakša Barbić, predsjednik Instituta za međunarodno transportno pravo i logistiku, Jean Claude Bonnet, dekan pravnog fakulteta, prof.dr.sc. Igor Gliha te predsjednica Hrvatske udruge za transportno pravo, prof.dr.sc Nikoleta Radionov.

Konferencija INTRANSLAW Zagreb 2017 održana je pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a organizirali su ju Hrvatsko društvo za transportno pravo, Pravni fakultet u Zagrebu, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Jadranski zavod) i Institut za međunarodno transportno pravo (IDIT) iz Rouena. Glavni sponzor je Croatia osiguranje d.d.

www.intranslaw.hr

Komentiraj