‘PUT PREMIJERA U SARAJEVO uopće nije bio pripremljen, a prvi potezi Vlade, prije svega porezna reforma koja pomaže bogatima na štetu siromašnih i udara na turizam, ne bude optimizam. Formiranje vlade u sjeni bilo bi priprema za povratak SDP-a na vlast’

Glavni odbor SDP-a prošle subote potvrdio je imena kandidata za predsjednika SDP-a, a jedan od njih je i bivši ministar unutarnjih poslova u vladi Zorana Milanovića Ranko Ostojić. Nakon poraza na parlamentarnim izborima u rujnu, Ostojić je bio prvi koji je najavio kandidaturu za Milanovićeva nasljednika te je neko vrijeme slovio i kao njegov odabir za vođu SDP-a. Ali situacija se od izbora promijenila i većina vodećih SDP-ovaca je stala iza bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića, a čini se kako bi favorit za pobjedu mogao biti i šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. U razgovoru za Nacional Ostojić govori o optužnicama protiv hrvatskih državljana u Bosni i Hercegovini, otkriva zašto smatra da se HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića nije reformirao te zašto zamjera Milanoviću način na koji se povukao iz političkog života.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

PREKONacional i Pixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakSASTANAK S PREDSJEDNICOM Devčić: Spomenuli smo i lošu demografsku situaciju u Gorskom kotaru
Sljedeći članakMINISTAR MARIĆ: Porezna reforma uz moguće sitnije dorade treba ostati kakva jest
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.