‘NEĆU SADA POZIVATI BERNARDIĆA da podnese ostavku, on je predsjednik SDP-a i utoliko ima moju podršku. Međutim, to ne znači da s načinom na koji on vodi stranku nemam problema. To su pokazali i rezultati izbora i mislim da ćemo o tome hitno morati razgovarati’

Potpredsjednik SDP-a i član Predsjedništva te stranke Peđa Grbin između dvaju krugova lokalnih izbora nije u medijima komentirao sve veće nezadovoljstvo koje vlada unutar SDP-a zbog načina na koji predsjednik Davor Bernardić vodi stranku. Istup bivšeg ministra Miranda Mrsića koji je pozvao Bernardića na ostavku i Bernardićeva prijetnja da će Mrsić biti isključen iz stranke, dodatno je pothranila kaos u stranci koja je na lokalnim izborima zabilježila loše rezultate. Grbinova šutnja bila je iznenađujuća jer upravo njega mnogi vide kao jedinoga koji jasno artikulira stajališta SDP-a i argumentirano napada poteze vlade Andreja Plenkovića. Baš zato Grbina mnogi vide i kao glavnog kandidata za Bernardićeva nasljednika na mjestu predsjednika SDP-a.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakKreće napad na Raku, prijestolnicu IS-a u Siriji
Sljedeći članakPETRINJA Pijanac zapucao na policajce, svladali ga specijalci
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.