BIVŠI ČLAN HDZ-a I NEZAVISNI KANDIDAT za gradonačelnika Rijeke po anketama ima velike izglede prekinuti dugogodišnju vladavinu Vojka Obersnela, a u razgovoru za Nacional govori o aferama aktualnog gradonačelnika i razlozima zbog kojih je napustio HDZ
Hrvoje

Iako je do lokalnih izbora više od mjesec dana, prve ankete koje su objavljene tijekom posljednjih desetak dana pokazale su da bi se, pomalo iznenađujuće, jedna od najneizvjesnijih utrka mogla voditi u Rijeci. U tom gradu od osamostaljenja je na vlasti neprekidno SDP, a posljednjih 17 godina gradonačelnik je Vojko Obersnel koji je na toj poziciji zamijenio Slavka Linića. U Rijeci je zasad sedmero kandidata za gradonačelnika, među kojima najveće izglede, prema dosad objavljenim anketama, imaju SDP-ov aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel i nezavisni Hrvoje Burić. Po anketi RTL-a, u drugom krugu Obersnel bi osvojio 41,84 posto glasova, a Burić 37,76, dok bi po anketi Nove TV drugi krug bio još izjednačeniji jer ta dva kandidata dobivaju gotovo jednaki broj glasova.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakU Splitu prekršajno prijavljen ratni zapovjednik HOS- a
Sljedeći članakVRIJEME Pretežno sunčano
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.