Internet u doba izolacije: Donosimo nekoliko savjeta kad imate poteškoća sa kućnim internetom

Može se reći da su prave blagodati interneta i online funkcioniranja mnogi spoznali u vrijeme opasnosti od koronavirusa. U vrijeme ograničenog kretanja, samoizolacije i izolacije jedini doticaj sa vanjskim svijetom je internet. To potvrđuje i podatak o porastu online narudžbi, i rješavanju svakodnevnih obaveza putem mreže. Pravo pitanje bi bilo što da nam internet ne funkcionira? Na ta pitanja Tportal donosi odgovore.

Ako vam kućni internet Wifi ne radi ili imate poteškoće, ovo su pitanja koja si morate postaviti

Jeste li predaleko? Ili je router na loše odabranoj poziciji?

Na brzinu vaše kućne bežične internetske mreže u velikoj mjeri može utjecati pozicija na koju ste postavili svoj Wi-Fi usmjerivač (router).

U pravilu ih je bolje postaviti na povišeno mjesto, tako da nije predaleko od mjesta gdje ćete mrežu najčešće koristiti i da je između odašiljača i prijemnika što manje betona i metala.

Je li na mrežu Wi-Fi spojeno previše uređaja? Troši li neki od njih više nego što bi trebao?

Sad kad smo u karanteni zbog širenja pandemije koronavirusa kućne mreže Wi-Fi često izložene većem brojnu stalnih korisnika nego inače. Što je više korisnika, to će mreža biti opterećenija i sporija. Stariji uređaji s time će se sve teže nositi, i novijima bi to mogao biti problem.

Ako ova mjere ne pomažu onda je najvjerojatnije zamijeniti router vašeg internet poslužitelja.

Komentiraj