Htio bi biti kao Trump: DeSantis mijenja predizbornu taktiku, smijenio i šeficu kampanje

Autor:

Wikimedia Commons

Republikanski predsjednički kandidat i guverner Floride, Ron DeSantis otpustio je šeficu kampanje, u pokušaju da od Donalda Trumpa preuzme vodstvo u utrci za stranačku nominaciju, objacio je u utorak njegov pomoćnik.

Generra Peck, dugogodišnja DeSantisova pomoćnica koja je postala šefica kampanje u trenutku kad je guverner u svibnju najavio svoju kandidaturu, bit će zamijenjena Jamesom Uthmeirom, drugim bliskim savjetnikom, rekao je komunikacijski direktor kampanje Andrew Romeo.

Peck je smijenjena četiri dana nakon što je Robert Bigelow, najveći pojedinačni donator DeSantisove kampanje, izjavio da više neće davati novac ako guverner ne promijeni pristup jer “ekstremizmom neće biti izabran.” Bigelow je nazvao Peck “vrlo dobrom menadžericom kampanje”, no rekao joj je da DeSantis mora biti umjereniji.

DeSantis je na drugom mjestu u utrci za republikansku nominaciju, nakon koje će uslijediti suočavanje s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom na izborima u studenom 2024., no popularnost u anketama pada mu već mjesecima.

Prema posljednjim anketama Reutersa i Ipsosa, DeSantisa podržava tek 13 posto, a Trumpa 47 posto republikanskih birača.

S obzirom na to da nastavlja padati u anketama, a novac se topi brže od očekivanog, DeSantis je proteklih mjeseci pod rastućim pritiskom donatora da promijeni izbornu taktiku.

Republikanac koji je olakšao izricanje smrtne kazne u utrci za predsjednika SAD-a

OZNAKE: ron desantis

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.