HT PRVA LIGA: Rijeka – Osijek, početne postave

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 31. kola HT Prve lige snage će od 17 sati na Rujevici odmjeriti Rijeka i Osijek. Bit će to njihov već peti ovosezonski duel. U prvenstvu je uspješniji bio Osijek koji je upisao dvije pobjede u Gradskom vrtu (3:0 i 2:0) dok je na Rujevici bilo neriješeno (1:1). U kup je pak bolja bila Rijeka koja je u četvrtfinalu slavila na gostovanju s 1:2.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na Nwolokora i Velkovskog koji su ozlijeđeni dok je Gnezda Čerin kartoniran. Iz istog razloga u redovima gostiju nema Kleinheislera i Žapera dok problema s ozljedama imaju Guti, Caro, Miloš, Brlek, Ndockyt, Grezda i Topčagić.

Trener Rijeke Goran Tomić je u najavi utakmice rekao: “Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Znamo što nas čeka, znamo njihove kvalitete. Rezultati Osijeka govore sami za sebe.”

Njegov kolega Nenad Bjelica je dodao: “Naš mentalitet je takav da, bez obzira na to s kim i gdje igramo, idemo na pobjedu. Nekada je suparnik bolji pa vas pobijedi, ali u startu u svaku utakmicu idemo s pristupom da pokušamo doći do tri boda. Rijeka se standardizirala u formi, pobjeđuje u prvenstvu, ima odličan kadar i trenera. Poštujemo ih maksimalno, ali poštujemo naše igrače i našu formu koja je dobra. Spremni smo za veliku bitku koja će sigurno biti na Rujevici da bismo došli do pobjede.”

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba kojem će pomagati sugrađani Luka Pušić i Anto Marić te Marko Cestarić iz Siska dok će u VAR sobi biti Mario Zebec (Cestica) i Borut Križarić (Čakovec). Delegat susreta je Jure Zečević (Knin), a kontrolor suđenja Branko Stipković (Krašić).

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj