HSLS još uvijek želi s HDZ-om: “Sad su još poželjniji”

Saša Zinaja

Nakon što je HSP AS danas objavio da se spremaju za samostalni izlazak na izbore, čime je nakon prelaska HSS-a u SDP-ovu koaliciju postalo sasvim jasno da se takozvana Domoljubna koalicija potpuno raspala, oglasio se i HSLS.

Jedan od kreatora politike te stanke Josip Budimir gostovao je danas u Dnevniku N1 televizijei rekao da oni vjerojatno neće sljediti primjer HSS-a.

Za HDZ samo komplimenti

“Mi smo na svom središnjem vijeću donijeli odluku da stranka pokrene razgovore s HDZ-om o novoj koaliciji. U HDZ-u se događaju promjene koje ga čine još poželjnijim partnerom nego dosad”, rekao je Budimir.

Osim HDZ-a komplimentima je obasuo i budućeg šefa te stranke Andreja Plenkovića za kojeg vjeruje da ima aduta  kojima može povesti HDZ u pobjedu na izborima.

“To je, vjerujem, upravo ova politika okupljanja, kultura političkog dijaloga. U Hrvatskoj ima previše problema, a premalo njihovih rješenja”, kazao je.

Na pitanje bi li se HDZ trebao riješiti stranaka koje su previše desno nije bio određen.

“Ja pokušavam utjecati na politiku svoje stranke. Nama odgovara ovaj zaokret prema centru, mene raduje da su svi umjereniji, da se svi približavaju političkom centru, jer se tu stvaraju pretpostavke za dijalog”, rekao je Budimir koji je rekao da kao manjinski partner nisu mogli znajčajnije utjecati na politiku propale koalicije.

Komentiraj