Hrvat u Srbiju pokušao unijeti 100.000 eura: ‘Išao sam kupiti stan’

Pixabay

Srbijanski carinici spriječili su na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci državljanina Hrvatske u pokušaju da prokrijumčari 100.000 eura, priopćeno je u četvrtak u Beogradu.

Djelatnici Odjela za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina otkrili su neprijavljene devize u srijedu navečer tijekom detaljnog pregleda automobila BMW X6 slovačkih registarskih pločica kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin, priopćila je Uprava carina Srbije.

Putnik je zanijekao da ima bilo što za prijaviti, a na pitanje koliko novca nosi sa sobom rekao je kako posjeduje “tri do četiri tisuće eura”.

Detaljnim pregledom carinici su u prtljažniku automobila otkrili deku u koju je bila umotana velika žuta omotnica sa 100.000 eura, u novčanicama od po 500 eura.

Zatečen u kaznenom djelu i carinskom prekršaju, 45-godišnji državljanin Hrvatske rekao je kako ni sam ne zna zašto je tako postupio, a na pitanje šta je namjeravao uraditi s tolikom sumom novca objasnio je kako je krenuo u Beograd s namjerom da kupi stan.

Hrvatskom državljaninu je, kako se navodi u priopćenju, vraćen dopušten iznos od 10.000 eura, a preostala suma privremeno je zadržana u posjedu carinskih vlasti.

Komentiraj