HOO podržao mogućnost hrvatskog domaćinstva jedne skupine EP-a za odbojkašice 2021.

Izaslanstvo Europske odbojkaške konfederacije (CEV), u kojem su bili predsjednik Aleksandar Boričić i savjetnik za marketing Zoran Avramović, boravilo je u posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), a s njima u društvu bio i čelnik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Ante Baković.

U kratkom razgovoru s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom odbojkaško izaslanstvo predstavilo je ideju o hrvatskom domaćinstvu jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica 2021. godine.

Sukladno sve učestalijoj praksi da se kontinentalne sportske priredbe organiziraju u više država, a ovom prilikom domaćinstvo je povjereno Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, i, prema svemu sudeći, bit će prošireno na Hrvatsku. Finalna utakmica, kao i ona za treće mjesto, igrat će se u Beogradu.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izjavio je kako nacionalna olimpijska udruga apsolutno podržava hrvatsko sudjelovanje u takvom projektu, a s puno komplimenata o hrvatskoj ženskoj odbojci govorio je i predsjednik CEV-a Boričić. Evocirao je i sjećanje na tijesan poraz Hrvatica od Turkinja u Ankari (2-3) u osmini finala EP-a 2017. godine.

“Veliki je napredak ostvaren u hrvatskoj odbojci, posebno ženskoj, i ovim domaćinstvom želimo nagraditi taj kvalitetan rad i dati podršku Savezu, kao što sam se uvjerio da je imaju od Hrvatskog olimpijskog odbora. Na prošlom Europskom prvenstvu hrvatske su odbojkašice izgubile u petom setu ključnu utakmicu uoči ulaska u borbu za medalje. Za dvije godine mogu još napredovati i biti još konkurentnije. Isto tako, do 2021. godine i domaćinstva skupine EP-a, odbojka u Hrvatskoj može se još više popularizirati i privući još puno djevojčica i dječaka da je zaigraju”, rekao je Boričić.

Na pitanje o razlozima raspršenosti domaćinstva EP-a u više država, Boričić je istaknuo kako se to pokazalo učinkovitim jer popularizacija odbojkaškog sporta dobiva na širini.

O mogućem gradu-domaćinu skupine EP-a 2021. na ovom sastanku nije se raspravljalo, ali prema standardima CEV-a, u obzir zasigurno dolaze samo gradovi s dvoranama od pet i više tisuća sjedećih mjesta – Zagreb, Split i Varaždin.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]