UOČI OBILJEŽAVANJA Dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja, na pročelju zagrebačke katedrale na Kaptolu bit će spuštena dva velika platnena panoa. Na oba će pisati riječ Holokaust – na hrvatskom i na hebrejskom jeziku. To je veliki zaokret u politici Crkve

Visoki izvor blizak kardinalu Josipu Bozaniću otkrio je koncem proteklog tjedna Nacionalu jednu izuzetno važnu vijest, koja će imati velike i višestruke posljedice za Crkvu u Hrvatskoj. Taj izvor tvrdi da je Bozanić nakon više konzultacija odlučio da će Crkva ove godine na poseban način obilježiti skorašnji Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Andrea Bocelli će nastupiti u Južnoj Africi
Sljedeći članakŠuica za kanabis isključivo u medicinske svrhe
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.