Holding objasnio snimku odvoza otpada

Autor:

Zagreb, 19.08.2014. - Agencija Standard&Poor's (S&P) danas je potvrdila dosadašnji rejting Zagrebaèkog holdinga na 'B' te revidirala njegove izglede naviše, s negativnih na stabilne, zbog poboljšanja likvidnosti. Arhivska fotografija od 07.11.2013. godine prikazuje zgradu Zagrebaèkog holdinga u Vukovarskoj ulici.
foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ mm

Zagrebački Holding u utorak se očitovao o videosnimci odvoza smeća, koju je na svojoj Facebook stranici objavio zastupnik Naprijed Hrvatske Renato Petek. Petek tvrdi da djelatnici Čistoće smeć iz različitih spremnika ubacuju u isti kamion.

“Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu”, napisao je Petek na Facebooku.

VIDEO Kako završava odvajanje otpada?

Senka Knežević iz Ureda za informiranje Zagrebačkog Holdinga, prenosi dnevnik.hr, tvrdi kako je netočno da Čistoća odvozi različite vrste smeća u istom kamionu. “Ovdje se radi o dvije identične vrste otpada i nije došlo do nikakve pogreške. Pražnjene su plastika i metal i nije došlo do miješanja otpada”, poručila je dodajući kako joj je žao da punu informaciju o situaciji nisu objavili jučer. “Odgovorni za ovo će snositi posljedice, poboljšat ćemo komunikaciju s medijima”, kaže Knežević.

Istaknula je kako Čistoća ima plan odvoženja otpada i postupa sukladno tome. Knežević je podsjetila kkao je kako je širenje lažnih vijesti i uznemirujućih glasina je kazneno djelo. “ZG Holding će razmotriti sve pravne elemente ovog događaja i poduzeti sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju”, zaključila je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.