‘HNS za Hrvatsku kao otvorenu i tolerantnu zemlju’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Potpredsjednica HNS-a Marija Puh poručila je u srijeduu Hrvatskom saboru kako će njezina stranka učiniti sve da očuva Hrvatsku kao otvorenu i tolerantnu zemlju u kojoj su svi ljudi, bez obzira na razlike, pozvani da daju ono najbolje od sebe za dobrobit svih građana.

“U zemlji koja je dostigla standard u pravima nacionalnih manjina koja su nam svojedobno bile razlog zbog kojeg smo postali međunarodno priznata država i članica EU, ovih dana referendumske inicijative bave se preispitavanjem i smanjivanjem prava nacionalnih manjina. Zar je moguće da sada kada svi zajedno moramo raditi na tome da građanima povećamo plaće, osiguramo bolje obrazovanje, da radimo na rastu zaposlenosti i privlačenju investicija, da spriječimo odlazak mladih iz zemlje, da nekome najveći problem predstavljaju dosegnuta prava nacionalnih manjina?”, upitala je Puh u svojoj slobodnoj raspravi.

Po njezinim riječima, prije nekoliko godina na udaru su se našle istospolne zajednice.

“Danas su na udaru nacionalne manjine, a ja vas pitam tko je sljedeći? Možda vi koji nosite naočale, možda će se idućim referendumskim pitanjem kao nepoželjna skupina označiti  neudane žene iznad 35 godina. Svatko, ali baš svatko od nas može se po nečemu okarakterizirati kao manjina. Da li svojim izgledom, da li svojim stavom ili svojim opredjeljenjem”, poručivala je Puh.

Komentiraj