HDZ-ovi europarlamentarci protiv Karamarka: “Interes države je iznad interesa pojedinca”

Goran Stanzl/PIXSELL

Četvoro HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu istaknuli su u srijedu u pismu HDZ-ovim  zastupnicima  u Saboru da je interes  države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca te da rušenje vlade nije u nacionalnom interesu.

“Uvjerni smo da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca. U ovom trenutku  smatramo da je, umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u  nacionalnom interesu njezina stabilnost i funkcionalnost. Izražavamo solidarnost s vama i pozivamo vas da glasujete po savjesti za dobrobit Hrvatske”, kaže se u pismu koje su potpisali Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Stier.
“U parlamentrnom radu postoje trenutci u kojima je teško uskladiti vlastitu savjest s odlukama stranačkih tijela, a istodobno donijeti odvažnu osobnu odluku u nacionalnom interesu. Znamo da se mnogi od vas nalaze u takvoj situaciji nakon pokretanja postupka izglasavanja nepovjerenja Vladi, kojoj ste u Hrvatskom saboru ukazali povjerenje prije samo nekoliko mjeseci”, dodaje se u pismu.
HDZ-ovi parlamentarci navode da je stabilnost vlade ključna za oporavak gospodarsta koje je “glavni prioritet našeg programa usmjerenog na osiguranje boljitka hrvatskih građana”.
“Stoga u sljededećih nekoliko mjeseci trebamo osnažiti pozitivne trendove te iskoristiti aktualno ozračje na financijskim tržištima. To je posebno značajno jer je sljedeća godina jedna od financijskih najzahtjevnijih u povijesti Hrvatske”, dodaju hrvatski zastupnici u EP-u.
Zastupnici pozivaju na političku odgovornost ističući da je “vjerodostojnost HDZ pred iskušenjem”.

Komentiraj