Harvey Weinstein oslijepio je u zatvoru i izgubio četiri zuba

Harvey Weinstein, bivši filmski producent koji je odlukom suda u New Yorku osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog nasilništva, optužen je za 11 slučajeva silovanja i seksualnih napada u Los Angelesu. Njegov odvjetnik Norman Effman objavio je u ponedjeljak kako je Weinstein optužen za slična djela zbog kojih je već osuđen u New Yorku ali kako ne želi da ga se preda sudu u Los Angelesu zbog zdravstvenih problema. „On je tehnički gotovo slijep i treba operaciju“, izjavio je Effman dodajući kako Weinstein ima i zdravstvenih problema sa srcem, s leđima i sa disanjem tijekom spavanja zbog čega mu je potrebna medicinska skrb.  Ujedno, dodao je kako je Weinstein izgubio četiri zuba te se sada nalazi u procesu spašavanja ostalih zubiju.

„Gledajte, činjenica je da gospodin Weinstein služi 23-godišnju kaznu u strogo čuvanom zatvoru u New Yorku.  Znamo da neće nigdje pobjeći, znamo da je dostupan za bilo kakve sudske procese u Kaliforniji. On nije bjegunac koji može platiti jamčevinu“, objasnio je Effman.

Slijedeće sudsko saslušanje vezano za predaju Weinsteina sudu u Los Angelesu predviđeno je za 30. travnja. Ono što je trenutno poznato jest da je u Los Angelesu optužen za silovanje i seksualni napad te da su se pet od tih 11 događaja zbili između 2004. i 2013. godine. U slučaju da mu se dokaže krivica, Weinstein se suočava s kaznom do 140 godina u zatvoru.

Komentiraj