Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: promet je srednje gust između Zagreba i Bosiljeva 2 u oba smjera. Pred naplatom Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, javlja Hrvatski autoklub.

Istarski ipsilon: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i plovanija u smjeru Slovenije stvorila se kolona vozila dugačka oko 3 km koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon.

Pojačan je promet uz moguće zastoje duž Jadranske magistrale (DC8) osobito između Stobreča i Podstrane te na prilazima Splitu, Omišu i Makarskoj.

Pojačan promet očekujePojačan je promet uz mo na važnijim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog povremene pojačane gustoće prometa moguće su vožnje u kolonama i kratkotrajni zastoji. Vozačima savjetuju održavanje sigurnostog razmaka između vozila i prilagodbu brzine uvjetima na cestama.

Na autocesti A7 unutar čvora Orehovica (izlazni trak za Zagreb, te ulazni trak na A7 iz smjera Zagreba), vozi usporeno, zbog radova.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju: subota, 26. kolovoza – od 4 do 14 sati, nedjelja, 27. kolovoza – od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1.

Na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec-Gradec od Konaka do čvora Vrbovec 1 zbog radova košnje trave vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj