HAK Promet povremeno pojačan na gradskim prometnicama

Igor Soban/PIXSELL

Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, zbog radova.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na: autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba, na vijaduktu Božići u smjeru Splita i na vijaduktu Rašćane u smjeru Dubrovnika; autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja); autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4 Goričan-Zagreb, u zoni čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina i Zagreba; Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka; raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci,
DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je oko 1km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj