HAK: Olujni vjetar stvara velike probleme u prometu

 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine državnim cestama preko Knina i Kistanja); DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga; DC1 Borje-čvor Udbina-Klapavice; DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis, te na Krčkom mostu i mostu dr. Franja Tuđmana zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Sumartin-Makarska, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

Teretna vozila na ulaz u zemlju na GP Slavonski Šamac čekaju oko sat vremena, a na izlaz na GP Macelj oko dva sata.

Komentiraj