Od 08:39 sati zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27), javlja Hrvatski autoklub.

Zbog bure samo za osobna vozila otvorene su: državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Snijeg pada mjestimice u Lici i Slavoniji. Vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme te da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zatvorena je za sav promet zbog olujnog vjetra i snijega na kolniku (vidljivost smanjena na manje od 5 m).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

Vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Danas 20. travnja 2017., na cestama Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije vozit će se međunarodna cestovna biciklistička utrka pod nazivom „Tour of Croatia“. Na prometnicama kuda se kreće utrka od 10,57 do 17,06 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa. Trasa trke: Imotski – Donji Proložac – Cista Provo – Šestanovac –Blato na Cetini –Žrnovnica –Solin –Trogir –Šibenik–Vodice –Pirovac – Pakoštane – Biograd na Moru –Sv. Filip i Jakov –Sukošan –Zadar.

20. travnja od 11:00 do 13:00 sati na državnoj cesti DC425 Karamatići (A1)-Čeveljuša (DC8), kod tunela Petrovac, zbog redovnog održavanja videonadzora vozit će se prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8); DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Klinča Sela, Mostanje i Tušilović; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionicama Orsula-Dubac, Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno; DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova; DC66 u Opatiji na Novoj cesti, te dionica Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;
DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na izlasku na graničnim prijelazima Macelj, Bregana i Slavonski Brod.

Pojačan je promet teretnih vozila:

na izlasku: Pasjak, Rupa i Bregana;
na ulasku: Erdut (kolona oko 500 m) i Macelj.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su višesatna čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su:

trajektna linija: Prizna-Žigljen;
katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula- Hvar-Split.

Komentiraj