Zbog niskih temperatura moguća je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, javlja jutros Hrvatski autoklub. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Ima je i na dionicama autocesta A3 Bregana-Lipovac na dionicama Ivanja Reka-Križ i Nova Gradiška- Velika Kopanica te A11 Jakuševec-Velika Gorica-Lekenik.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Završeni su radovi razminiranja pojasa uz autocestu A1, pa više neće biti zatvaranja dionice između čvorova Sveti Rok i Zadar II.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjecajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj. Ulazak osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj