Zbog prometne nesreće obustavljen je promet na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovniku, na izlazu iz grada. Obilazak za vozila iz smjera Konavala je preko Brgata, a prema Konavlima kroz grad Dubrovnik i Vidikovac, javlja Hrvatski autoklub.

Opreznije treba voziti po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima te duž Ličke (DC1) i Jadranske magistrale (DC8) i cestama u gorju gdje je povećana opasnost od odrona.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Županijskom cestom ŽC6007 Zadar-Ražanac, zbog sanacije kolnika, vozi se jednim trakom, otežano, uz privremenu regulaciju prometa (do 18. rujna u 15:00 sati).

Zbog vode na kolniku za sav su promet zatvorene državne ceste: DC36 Karlovac-Šišljavić u Koritinji i ŽC3146 Husje – Kobilić.

Od 18. rujna u 08:00 sati do 30. rujna 2017.god. u 19:00 sati bit će zatvorena obilaznica Slatine (DC2), zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani. Obilazak za teretna vozila: Virovitica-Suhopolje-Novaki-Sopje-Čađavica-Donji Miholjac (za smjer Virovitica-Slatina-Donji Miholjac) ili Virovitica-Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Našice (za smjer Virovitica-Slatina-Našice), a za osobna vozila: Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Čađavica (za smjer Virovitica-Slatina-Donji Miholjac) i Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Našice (za smjer Virovitica-Slatina-Našice).

Na zagrebačkoj obilaznici od 18. rujna do 17. studenog na dionici Jankomir-Zaprešić (0.+500 km do 2.+500 km) u smjeru Zagreba vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom, zbog sanacije kolničke konstrukcije.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina-Bruvno (obilazak: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Sveti Rok (DC50)-Gračac (DC1)) (do 29.9.); DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar); DC47 u mjestu Uštica kod Jasenovca (pad stabla na kolnik);

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog); A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno; A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Jošani-Udbina (od 18.9. do 06.10.); DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; DC42 kod mjesta Ljuboština.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj