Kolnici su skliski i mokri u Dalmaciji i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, dok magla smanjuje vidljivost u Lici, te na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale.

 

  • Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Rijeke, dok se između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi usporeno, kroz zonu gradilišta (do ponedjeljka 27. lipnja do 07,00 sati).

 

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova za sav promet bit će zatvoren dio autoceste u zoni čvora Sveta Helena: 1. faza: od 20. do 28.06. bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz pravca Zagreba prema Svetoj Heleni i Svetom Ivanu Zelini; 2. faza: od 22.06.2016 do 12,00 sati do 26.06.2016 do 12,00 sati bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz pravca Zagreba u smjeru Bjelovara, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca i Svete Helene.

Za sav promet zatvorene su državne ceste: DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec); D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 21.06); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju.

Od 21.06. od 18 sati do 27. lipnja u 04 sata zbog sanacije tramvajske pruge u zoni raskrižja Mihanovićeva/Miramarska/Kumičićeva ulica u Zagrebu bit će privremena regulacija prometa. Od 24.6. u 19 sati do 27.6. do 04 sata za promet se zatvara Trg Petra Svačića prema Kumičićevoj ulici.

Granični prijelazi

Zbog tehničkih problema na graničnom prijelazu Mali Prolog nije moguć međunarodni promet. Građani trećih zemalja (uključujući i BiH) mogu koristiti susjedne granične prijelaze: Metković i Nova Sela.

Državna cesta DC201 GP Požane-Buzet otvorena je za sav promet (nakon završeta radova).

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 25. svibnja trajekti Jadrolinije plove prema na sezonskom, ljetnom, redu plovidbe.

Komentiraj